Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα


Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Σωματείων του Ιδιωτικού Τομέα για το νέο δύσκολο και βάρβαρο εργασιακό περιβάλλον που δημιουργείται μετά την ψήφιση του Ν. 4024/2011, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.

Αναλύθηκε το άρθρο 37 που τροποποιεί τον Ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διοπραγματεύσεις, με το οποίο  συστήνονται οι ενώσεις των εργαζομένων που είναι μορφώματα συλλογικής έκφρασης και παραβιάζουν τη βούληση και θέληση των εργαζομένων και καταργούν στην ουσία τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.


Αναλύθηκαν επίσης οι επιπτώσεις που έχουν στις Συλλογικές διαπραγματεύσεις η κατάργηση τις ισχύος της ευνοικότερης  ρύθμισης και τις υποχρεωτικής επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για όσο χρόνο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, στραγγαλίζοντας το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.
Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε να ενταθεί ο αγώνας στο προσεχές διάστημα, ο συνδικαλιστικός και νομικός συντονισμός των ενεργειών για την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Παράλληλα με κάθε τρόπο συνδικαλσιτικό, αγωνιστικό, πολιτικό, νομικό θα ενταθεί η αμφισβήτηση των αυθαίρετων, επώδυνων και βάρβαρων μέτρων που είναι μόνιμου χαρακτήρα και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη συνταγματική τάξη της χώρας και τη δέσμευση της από  διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα. 


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας