Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απεργία δημοσιογράφων την Τετάρτη 30/11 και την Πέμπτη 1/12

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από απόφαση της ΠΟΕΣΥ συμμετέχει στις ακόλουθες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου:
· Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα στην περιοχή ευθύνης της, από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011. 

· Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα της περιοχής ευθύνης της την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, από τις 11.00 έως τις 15.00.
· Τρεις διαδοχικές εικοσιτετράωρες απεργίες σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά ΜΜΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, και τα γραφεία Τύπου των ΟΤΑ της περιοχής ευθύνης της, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011. 
Ο δημοσιογραφικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα αντιδρά με τις κινητοποιήσεις αυτές στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματά του, με άμεσες συνέπειες στο αγαθό της Ενημέρωσης. Σε συντονισμό με όλους τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε:
Να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 
Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για την υπαγωγή δημοσιογράφων που απασχολούνται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε καθεστώς εργασίας δημοσίων υπαλλήλων. 
Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. 
Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. 
Να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης με πραγματικές προδιαγραφές αξιοπιστίας, οι οποίες προϋποθέτουν την σταθερή απασχόληση δημοσιογράφων και όχι αμφίβολα σχήματα εξωτερικών συνεργασιών.
Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας