Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καλλικράτης και Ορεινές Περιοχές: Αναζητώντας νέους δρόμους ανάπτυξης


Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: "Καλλικράτης και Ορεινές Περιοχές: Αναζητώντας νέους δρόμους ανάπτυξης"
 Η εκδήλωση οργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία & Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία  Των Πολιτών Του Βελβεντού». Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρης Καλιαμπάκος,
συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος "Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών" και μέλος της επιστημονικής επιτροπής  του «Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Ε.Μ.Π. για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών».

Θα αναπτυχθεί το ζήτημα των προβλημάτων στο σχεδιασμό της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» και των επιδράσεων της. Επίσης, θα παρουσιαστούν τρόποι και προτάσεις, με τις οποίες το ερευνητικό δυναμικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μπορεί να συμβάλλει στην αναζήτηση νέων αναπτυξιακών δρόμων για την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού.

Η επιστημονική ομάδα του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε., που δημιουργήθηκε το 1993, εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω στα ζητήματα της ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Αντέδρασε και αντιδρά σθεναρά στον πρόχειρο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη», ειδικά για τις ορεινές περιοχές και την ελληνική περιφέρεια, απευθυνόμενη με κάθε τρόπο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.  Η συμβολή της ομάδας πάνω στα ζητήματα που αφορούν το Βελβεντό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικής σημασίας σημείο αναφοράς, ειδικά σε καιρούς οικονομικής κρίσης και αυτοδιοικητικής απομόνωσης. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ  «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala pvs ua kanoyn syskech sto pnemaytiko xeimoniatika;Den exei kryo;Mallon ua mpeike to petreleio.Ayto pantos eprepe na to anakoinvsei h MKO oti ua exei zesth.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στο βιογραφικό του κυρίου Καλιαμπάκου

Γνωστικό Αντικείμενο: "Προστασία και Αποκατάσταση Περιβάλλοντος στη Μεταλλευτική-Λατομική Δραστηριότητα"

Κάτι ξέρει ο άνθρωπος από Μάρμαρα και έρχεται να μιλήσει στην ΜΚΟ.Μάλλον όμως μπέρδεψαν το μέρος.Στο Τρανόβαλτο θα έπρεπε να μιλήσει και όχι για τον Καλλικράτη και το ΟΡΕΙΝΟ Βελβεντό.

Είναι όμως η συνηθισμένη τακτική της ΜΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

http://neaproia.wordpress.com/2011/03/16/%CE%B7-%C2%AB%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82/

Το Προφίλ μας