Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τρία γεύματα που θα σας κάνουν χαρούμενους!

Ίσως νομίζετε ότι αυτό που θα σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους όταν έχετε λιγούρες είναι ένα κοτόπουλο α λα κρεμ ή μια καρμπονάρα… Λάθος! Τα γεύματα που σας προτείνω μπορούν κυριολεκτικά να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, αφού θα δώσουν στον εγκέφαλό σας αυτό που χρειάζεται προκειμένου να είστε χαρούμενοι κάθε μέρα! Και ξέρετε τί λένε οι νέες έρευνες για το αδυνάτισμα και τη διάθεση. Όσο πιο αισιόδοξος είναι κάποιος τόσο πιο αποφασισμένος να χάσει κιλά! Προτού ξεκινήσετε δίαιτα αλλάξτε τη διάθεσή σας! 
1 Σπανακόρυζο

Τα πολύ χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος, ενός συστατικού που βρίσκεται στο σπανάκι, συνδέονται με την κατάθλιψη, όπως αναφέρεται σε μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου Διατροφής πάνω στη Γήρανση, Τζιν Μάγιερ USDA, του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστόνη. Αν δεν σας αρέσει το σπανακόρυζο μιμηθείτε τον Ποπάι και προσθέσθε φύλλα σπανακιού στις σαλάτες σας!
2 Ψάρι
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν ν’ αποτρέψουν τον φόβο, ενεργοποιώντας τις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αλεγκένι στο Μίντβιλ της Πενσιλβανίας, οι οποίες σ’ αυτούς που πάσχουν από κατάθλιψη ενδέχεται να είναι μικρότερες. Προτιμήστε ψάρια με χαμηλά επίπεδα υδραργύρου (όπως ο άγριος σολομός), δύο φορές την εβδομάδα. Αν δεν βρίσκετε άγριο σολομό και το ελληνικότατο σαυρίδι κάνει τη δουλειά του!
3 Πατάτες στο φούρνο
Αυξάνοντας τη βιταμίνη Β6 μέσω της διατροφής σας μειώνετε τον κίνδυνο κατάθλιψης, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου Μπράιαμ Γιάνγκ στο Πρόβο της Γιούτα. Μια μετρίου μεγέθους πατάτα (μαζί με τη φλούδα) σας παρέχει σχεδόν τη μισή βιταμίνη Β6 που χρειάζεστε την ημέρα. Φτιάξτε πατάτες στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικη ρίγανη που είναι αντιοξειδωτική και λεμόνι.

Το μυστικό

Αλλάξτε διάθεση με ένα μπολ δημητριακά! Τροφοδοτούν το σώμα και τον οργανισμό σας με ενέργεια, καθώς έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καλύτερα, όμως, θα είναι να τα προτιμήσετε στο απογευματινό σας γεύμα, αντί για το πρωινό. Ο λόγος είναι ότι τα πρωινά χρειάζεστε τροφές που δεν μπορείτε να κάψετε εύκολα, έτσι ώστε να διατηρείτε την ενέργειά σας. Αν τα καταναλώσετε αργότερα μέσα στην ημέρα, ένα μπολ θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε και θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας