Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σύλλογος ΑΜΕΑ του Δήμου Σερβίων και πέριξ αυτού Δήμων

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΕΗ
Η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο για την επιβολή του «Έκτακτου –Ειδικού─Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), στέλνοντας μαζικά στις λαϊκές οικογένειες, μέσω της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων ρεύματος, λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι διαφορετικά θα μας κόψει το ρεύμα.
                       Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν πρέπει να περάσει!
        Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό, όπως και το άλλο της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μας. Επιβαρύνει δυσβάστακτα τον εργαζόμενο του οποίου συνεχώς ο μισθός μειώνεται, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο, το φτωχό αυτοαπασχολούμενο.     
       Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων κ.ά. Δεν είναι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν να το μονιμοποιήσουν. Ετοιμάζουν αυξήσεις της ΔΕΗ κατά 19% από 01/01/2012.
     Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν εκβιασμούς στο λαό, απειλώντας να του το στερήσουν. Και ας μη μας κοροϊδεύουν: Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν από το χαράτσι, όπως και τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα, δεν προορίζονται φυσικά για τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά για τα δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων. Προορίζονται για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που η ίδια δημιούργησε.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι! Οργανωμένα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

      Στριμωγμένη και θορυβημένη η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας  από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη γενικευμένη κατακραυγή ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα, που στέλνονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιδίδεται σε ελιγμούς με προφανή στόχο την εκτόνωση των αντιδράσεων.
        Στα πλαίσια αυτά, το υπουργείο Οικονομικών, εξαγγέλλει αλλαγές, οι οποίες αφήνουν άθικτο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του μέτρου. Ως τέτοιες «αλλαγές» εμφανίζουν την επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ (μαζί με το χαράτσι) από τις 40 στις 80 ημέρες και τη σύσταση τριμερών επιτροπών ανά εφορία, οι οποίες θα εξετάζουν, κατά περίπτωση, προσφυγές πολιτών οι οποίοι θα ζητήσουν να εξαιρεθούν από το μέτρο...
         Εμφανίζουν επίσης σαν ένδειξη ευαισθησίας τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να εξαιρεθούν από το μέτρο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, άτομα με βαριές αναπηρίες κλπ.
       Θεωρούμε ότι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες είναι όλος ο λαός, όλοι οι πολίτες, στους οποίους έχει μειωθεί ο μισθός, έχει μειωθεί η σύνταξη, δεν υπάρχει μεροκάματο, έχει αυξηθεί η ανεργία που ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια άτομα και η εξαθλίωση εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς πάνω στις λαϊκές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ πόσο μάλλον τα χαράτσια! Το θέμα δεν είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (από 40 σε 80 ημέρες) αλλά η κατάργησή του, γιατί είναι βάρβαρο και αντιλαϊκό κι εντελώς παράνομο.  Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου εμμένει στην είσπραξη ενός χαρατσιού που θα βυθίσει ακόμα βαθύτερα στην ανέχεια και την απελπισία εκατομμύρια θύματα της καπιταλιστικής κρίσης. Τους απειλεί, παράλληλα, ότι αν δε συμμορφωθούν, θα τους βυθίσει στο σκοτάδι, κόβοντας την παροχή του ρεύματος.


           Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας, να μην πληρώσουν το χαράτσι. Να βάλουμε λουκέτα στα ρολόγια της ΔΕΗ.
      Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους πολίτες που αντιδρούν σε αυτά τα μέτρα της μαύρης συγκυβέρνησης. Και συντασσόμαστε στις λαϊκές επιτροπές που έχουν συσταθεί.
      Καλούμε τον δήμο Σερβίων-Βελβενδού να συμπαρασταθεί στον αγώνα των πολιτών του και να μην επιτρέψει σε κανέναν να κόψουν την παροχή ρεύματος σε κατοίκους που αδυνατούν να πληρώσουν.
      Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να μην πληρώσουμε το χαράτσι, ξεχωρίζοντας το από τον υπόλοιπο λογαριασμό. Απαιτούμε από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ να δεχτούν την πληρωμή του λογαριασμού μας χωρίς το χαράτσι. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) τραπεζών, τις εισπρακτικές μηχανές κλπ για να πληρώσουμε μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι και να καταθέσουμε μετά την απόδειξη στη ΔΕΗ.
       Τρόποι υπάρχουν. Αλλά πρέπει να κινητοποιηθούμε μαζικά και οργανωμένα. Οργανώνουμε από τα τώρα τη δράση μας για να μην τολμήσει κανένα συνεργείο να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Όλη η πολυκατοικία, όλη η γειτονιά γινόμαστε μια γροθιά! Εκτός από γείτονες να γίνουμε και συναγωνιστές!!!
       Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μη βρεθεί μόνος απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.
       Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν.

                                                            Σέρβια  26  Νοεμβρίου  2011

                                                      Για το Δ.Σ.  του  Συλλόγου
                                                              Ο   Πρόεδρος
                                                        Νταλαγιώργος   Παναγιώτης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα τρελαθούμε τελείως.Ποιον εκπροσωπεί ο παραπάνω κύριος;Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν σφραγίδες σε αυτούς τους ανθρώπους;Aν θυμάμαι καλά ο εν λόγω κύριος ήταν και υποψήφιος με κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο.Ας μου πει κάποιος πόσους ψήφους πήρε;Κατακαηκαμένη Ρούμελη τι σου έμελλε να πάθεις....

Ανώνυμος είπε...

Που πας ρε Καραμήτρο συγνώμη Νταλαγιώργο...

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=50980


Ουτε να αντιγράψεις δεν μπορείς...

Ανώνυμος είπε...

Aυτός δεν έχει το γραφείο στο σπίτι του και πουλάει και φασόλια!!!Eκανε και σύλλογο για να παίρνει και τα νοίκια!!!Αρε Ελλαδίτσα μου!!!Με τις παλιές συνθήκες μπορεί να ζητούσε και από τον πόρο καμιά 20.000 Ευρώ....

Ανώνυμος είπε...

Φασισταριά και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια!!! Αχ μπερδεύτηκαν οι κλούτσες με τς ....τσες.Ποιος θα το πίστευε αυτό πριν λίγο καιρό. Αι-βρες ψάξου λίγο ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν.Μήπως είναι αυτοί που έχουν καμιά δεκαριά σπίτια....

Το Προφίλ μας