Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΠΕ: Παρέμβαση για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

Παρέμβαση στο θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, κάνει με σημερινή του απόφαση το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Στη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κατέληξε κατά πλειοψηφία – μειοψηφούντων των κ. Α. Γιακαλή και Ν. Καραθανασόπουλου, στην θέση ότι:

«Η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, περισσότερο ευάλωτες είναι αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες συμπολιτών, που εξ αντικειμένου αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις έκτακτες εισφορές και στα ειδικά τ έλη που επεβλήθησαν απ’ την κυβέρνηση.

Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών, δεν μπορούν να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής, διότι έρχεται σε μία συγκυρία όπου η κοινωνία υφίσταται βαρύτατες συνέπειες από τις πολιτικές μιας σκληρής λιτότητας, σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης.

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία μια διορθωτική παρέμβαση, ώστε όσοι εξ ορισμού αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, να εξαιρεθούν ρητά από τη σχετική υποχρέωση.

Επίσης, με το ίδιο σκεπτικό θεωρούμε αναγκαίο να εξαιρεθούν και οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 80 τ.μ.

Εκτιμούμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση στο σύνολό της, θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Α. Γιακαλής αιτιολογώντας την άρνησή του υποστήριξε ότι το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει σχετικό ομόφωνο ψήφισμα από το οποίο δεν μπορεί να αποστεί.
Το σχετικό ψήφισμα υποστήριξε και ο κ. Καραθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας