Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυναμικές κινητοποιήσεις για αναστολή της απόφασης κλεισίματος της Εφορίας (ΔΟΥ) Σερβίων

Η περιφρούρηση λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για αναστολή της απόφασης κλεισίματος, η κατάληψη του δρόμου Κοζάνης - Λάρισας στην είσοδο της πόλης των Σερβίων με περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας, ήταν μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού στην έκταση συνεδρίασή του το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2011, με μοναδικό θέμα την πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο της ΔΟΥ Σερβίων από 1.12.2011.

Επιπλέον αποφασίστηκε να μεταβεί στην Αθήνα αύριο Τρίτη 29.11.2011, διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο, προκειμένου να έχει επαφές με του αρμόδιους για την προώθηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, ενώ παράλληλα ζητήθηκε και η συνδρομή των τοπικών βουλευτών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης -τελευταία "χάσαμε τη μπάλα" τόνισε και υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα κάνει ανάλογες ενέργειες για την αναστολή της απόφασης-  και ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Κούτσιανος –"θα έπρεπε να είχαμε προλάβει αυτή την εξέλιξη"-.
Από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Μενέλαος Μακρυγιάννης μίλησε για "ολιγωρία της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό" και  ο Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι το "αίτημα αναστολής της απόφασης πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα". Εν τέλει πάντως σε ένα ενωτικό κλίμα -ακούστηκαν φωνές ένθεν και ένθεν "να αφήσουμε τις κομματικές ταυτότητες"-, συντάχτηκαν με το αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων  που προτάθηκε από το δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο. Αντίθετα η δημοτική σύμβουλος Έφη Τσίγκα αφού επέμεινε "στον ταξικό χαρακτήρα του Καλλικράτη που στρέφεται κατά του λαού –μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε", τόνισε-, αρνήθηκε τη συμμετοχή στις διαδικασίες που προτάθηκαν, τις οποίες και καταψήφισε.
Τον λόγο επίσης πήραν δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου αποτελούμενο από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων  και συλλόγων της περιοχής, για το συντονισμό των δράσεων τις επόμενες 2-3 κρίσιμες μέρες.
Γ. Μαστρ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοκολιός - Μπουχουράς - Ζυγούρης στην πρώτη σειρά...
Ωχ ΩΧ Ωχ .....

Ανώνυμος είπε...

Γιά αυτό υπάρχουν καί οι Σόδες φίλε 11.00

Ανώνυμος είπε...

Αkoma to aivres den pire synenteyxi apo ton Kokolio; To elege to aivres prin apo kairo.
2010.
Aivres, allaxe i gnomi sas gia ton t dimarho;
Allaxan ta synaisthimata sas pros ayton simera;

Ανώνυμος είπε...

I katsika tou gitona psofise sindimotes mas !!!!!

gelame tora.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να ανοίξει κι άλλη μία ΔΟΥ στο Βελβεντό!

Το Προφίλ μας