Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αλλα εκείνοι, άλλα εμείς

Tου Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Διαβάζω τις δικαιολογημένες ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί για την καθυστέρηση της καταβολής της 6ης δόσης και τους λόγους που την προκαλούν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν βρίσκεται στην ευόδωση ή μη των διαπραγματεύσεων που έχει βρεθεί να κάνει για λογαριασμό του Σαμαρά ο Παπαδήμος. Βρίσκεται στον προφανέστατο κίνδυνο να μας βαρεθούν κάποια στιγμή οι εταίροι μας και να μας υποδείξουν ευγενέστατα να πάμε να κόψουμε τον λαιμό μας.

Εχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους τον τελευταίο καιρό, ψάχνουν να βρουν λύσεις για σοβαρά προβλήματα που απειλούν ακόμη και την ύπαρξη της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένοι να παίζουν και τις κουμπάρες μαζί μας. Γιατί σοβαρότερος χαρακτηρισμός για όσα συμβαίνουν δεν υπάρχει. Κάποιοι έχουν πάρει στα σοβαρά εκείνη τη διαχρονική σαχλαμάρα περί κουτόφραγκων και έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι εκφράζει την πραγματικότητα.
Μετά τη συνάντησή του με την τρόικα ο Καρατζαφέρης επέδειξε κάποιες απροσδόκητες τάσεις σοβαρότητας. Δεν κράτησαν, όμως, για πολύ. Προφανώς επηρεασμένος από την "εθνικά ανυποχώρητη στάση" του Σαμαρά, το γύρισε στην τρελή και ανακοίνωσε ότι θα γράψει άρθρο, λέει, στην εφημερίδα του κόμματός του, με το οποίο θα αποδεχθεί τις δεσμεύσεις που χρειάζονται, αλλά απευθείας δέσμευση δεν θα αναλάβει.
Κι από την άλλη, ο Σαμαράς λέει και ξαναλέει ότι έχει δεσμευθεί τέσσερις ή πέντε φορές και με διαφορετικούς τρόπους ότι θα ψηφίσει και θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά άλλες τόσες φορές έχει ξεκαθαρίσει πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους που τη συνοδεύουν. Οποιος γνωρίζει ανάγνωση και δεν πάσχει από καλπάζουσα αποβλάκωση διαβάζει την επιστολή του προς τους ομοϊδεάτες του Ευρωπαίους ηγέτες και καταλαβαίνει. Ολοκάθαρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση ο Αντώνης.
Περιέργως εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν είναι οι διάφοροι τηλεοπτικοί ινστρούχτορες που απορούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ για την ανεξήγητη, λέει, εμμονή των Ευρωπαίων να ζητούν υπογραφή από τον Σαμαρά. Καλώς ή κακώς οι εταίροι και δανειστές μας έχουν θέσει έναν όρο: τα λεφτά πάνε πακέτο με τους όρους που τα συνοδεύουν και οι όροι αυτοί είναι αδιαπραγμάτευτοι.
Ολα τα άλλα είναι σαχλαμάρες για εσωτερική και κομματική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας