Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς θέρμανση το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού εδώ και μήνες

Από το blog velventinos.blogspot.com
Το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού είναι ένα κτίριο που, ορθώς, πολλοί το χαρακτηρίζουν ως δημιουργική κυψέλη γιατί στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται οι περισσότερες (αν όχι όλες) εκδηλώσεις της κοινωνίας του Βελβεντού. Εδώ στεγάζεται ένας από τους ιστορικότερους και πλέον δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους της χώρας μας. Εδώ στεγάζεται ο Αθλητικός Σύλλογος Βελβεντού με την πλούσια παρακαταθήκη του αλλά και την πολυπρόσωπη εξαιρετική σημερινή παρουσία του. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες μόνο από τις λειτουργίες που επιτελούνται σε αυτό το κόσμημα του Βελβεντού.

Στο Πνευματικό Κέντρο γίνονται οι πρόβες των χορωδιών του ΜΟΒ και του ΚΑΠΗ, οι πρόβες όλων των χορευτικών τμημάτων του ΜΟΒ, των χορευτικών του ΚΑΠΗ αλλά και των χορευτικών του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Κυριακής «Η Τσούκα».
Στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργεί η μουσική σχολή του ΜΟΒ, η φιλαρμονική καθώς και το κινηματογραφικό του τμήμα.


Στο χώρο αυτό βρίσκεται η δανειστική βιβλιοθήκη του ΜΟΒ που, επιπλέον, δέχεται καθημερινά μαθητές των σχολείων του Βελβεντού για τις ποικίλες εργασίες τους.
Στο χώρο αυτό γίνονται τα διοικητικά συμβούλια δεκάδων φορέων καθώς και οι γενικές τους συνελεύσεις.
Αυτόν το χώρο λοιπόν, η νέα δημοτική αρχή τον έχει χωρίς θέρμανση επί μήνες τώρα, και το πρόβλημα είναι έντονο ιδιαίτερα τις τελευταίες είκοσι μέρες λόγω του έντονου ψύχους.
Αυτόν το χώρο έχει χωρίς θέρμανση, ένα χώρο που τις περισσότερες ώρες δραστηριοποιούνται μικρά παιδιά αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας.
Υ.Σ. Εδώ και μήνες συγκεντρώνω πλούσιο υλικό σε φωτογραφίες που δείχνουν μια έντονη εγκατάλειψη της πόλης μας. Δεν τις έχω δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανοχή που επέλεξα να δείξω προς τη δημοτική αρχή. Πλέον αυτός ο λόγος δεν υφίσταται γιατί έχει αποδειχτεί πια η ανικανότητά της.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και οι βελβενοι συνεχιζουν τον χαβα τους. λοιπον βελβενοι αυριο ολοι απο ενα τσικουρ και στο βνο για ξυλα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βλάχο γιατί δεν ρωτάς τον υδραυλικό του Δήμου πριν βγάλεις οποιαδήποτε ανακοίνωση.Μάθε λοιπόν πως ο λέβητας του πνευματικού είναι χαλασμένος και έχει δοθεί παραγγελία για να έρθει καινούργιος.Η πρωην φυσικά δημοτική αρχή αντί να αλλάξει το χαλασμένο καυστήρα πήγε και άλλαξε τα καινούργια παράθυρα του πνευματικού.

Ανώνυμος είπε...

Αρε αγωνιστές έμεινε η Ελλάδα απο πετρέλαιο έμεινε και το Βελβεντό.Μάλλον ο καυστήρας Βελβεντού δεν κάει Ιρανικό πετρέλαιο για αυτό δεν σας βάλανε.Βρε εσείς δεν έχετε ανάγκη από πετρέλαιο μιας και το αίμα σας βράζει από αγωνιστικότητα.Μάλλον ετοιμάζουν κανένας λέβητα pelet μιας και το πετρέλαιο έγινε πανάκριβο.Λαζαριώτη-Ελευθερίου γρήγορα πετρέλαιοοοοοοο!!!!

Ανώνυμος είπε...

H MKO TI KANEI; ΚΑΘΕΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ; ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΤΕ ΒΙΛΒΙΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

TA PARAPONA STIN MKO, TA EXEI ANALABEI OLA PROEKLOGIKA.
NA PAS STIN MKO

NA THRHSEI H MKO TIS YPOSXESEIS POY EDOSE

Ανώνυμος είπε...

Καλά γιατί όταν πήγαν για τα στεφάνια ο Ελευθερίου και ο Λαζαριώτης δεν έβαλαν και λίγο πετρέλαιο;Mάλλον δεν θα είχαν πιάσει ακόμη τα κρύα.Κρύο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά γιατί το έκανε ο Βλάχος και όχι ο Ζορμπάς την καταγγελία.Κάτι μου μυρίζει.Αλλαξε ο λαγός.Και η ΜΚΟ τι κάνει;Aκόμη να γράψει επιστολή;
Λέω η ΜΚΟ να ψάξει για πετρέλαιο στο Βελβεντό.Ετσι υπάρχει η πιθανότητα να γίνει το πριγκιπάτο του Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουν πετρέλαιο από τα γραφεία της ΜΚΟ που είναι ακριβώς δίπλα στο πνευματικό.Εθελοντισμό δεν θέλουν.Ας μοιράσουν και το πετρέλαιό τους λοιπόν.Αχ ξέχασα έχουν μικρό τεπόζιτο στο γραφείο της ΜΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσακ Νόρρις ετοιμάζεται με τάνκερ να πάει πετρέλαιο στο Βελβεντό.Η ΜΚΟ ετοιμάζει υποδοχή στον ήρωα Τσακ!!!Μάλλον θα του δώσει και το κλειδί της πόλης!!!Δήμαρχε είναι ευκαίρια και για σένα τώρα που έρχετε ο Τσακ.Ο Τσάκ μπορεί να λύσει ακόμη και το πρόβλημα του Βελβεντού!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με έγκυρες τελευταίες πληροφορίες ο Τσακ δεν θα έρθει με τάνκερ αλλά με υπερτάνκερ από την λίμνη μιας και μετά την επιστροφή της δραχμής το Βελβεντό θα είναι το μοναδικό σημείο της Ελλάδας που θα έχει πετρέλαιο.Η προσπάθεια της ΜΚΟ θα είναι τώρα να δημιουργήσει διυλιστήριο για να υπάρχει αφθονία και βενζίνης μόνο στο Βελβεντό.Αντιδρά ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΠ και την ΔΗΜΗΤΡΑΣ γιατί αντί για διυλιστήριο θέλουν να κάνουν εργοστάσιο για κονσέρβες με ροδάκινα.Φυσικά την λύση θα την δώσει πάλι ο Τσακ.Τσακ μπορείς μπορείς να μας σώσεις.Τι Παπαδήμος και μαλακίες τώρα.Τσακ και μόνο Τσακ

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αντωνης Σαμαράς (γνωστός κωλοτούμπας) μίλησε με στελέχη την ΜΚΟ και τους έταξε πετρέλαιο μόλις γίνει πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο.Υπομονή παιδιά υπομονή.Κοντά είναι ο Φεβρουάριος.Στα ψιλά γράμματα τους έλεγε ότι πρέπει να ψηφίσουν με ποσοστό πάνω του 80%.Ο γνωστός κύριος της ΠΟΛΑΝ θα είναι ο εγγυητής της συμφωνίας.

Ανώνυμος είπε...

το Πνευματικό σήμερα, αύριο το Κλειστό Γήπεδο, μεθαύριο τα Σχολεία, το πρώην Δημαρχείο κ.λ.π.
Μα και πως να τροφοδοτήσουν με πετρέλαιο οι πρατηριούχοι, όταν έχουν λαμβάνειν χρήματα μήνες τώρα.
Και ενώ τα λεφτά, που εκ του Καλλικράτη δικαιούται το Βελβεντό (όπως και άλλοι οικισμοί), χρησιμοποιούνται για να αποπληρώνονται τα χρέη του πρώην Δήμου Σερβίων.
Κάποιοι στο Βελβεντό - που ξέρουν από τα έσοδα της αυτοδιοίκησης και τον επιμερισμό με τον Καλλικράτη ανά δημοτική ενότητα - ισχυρίζονται ότι τα χορηγηθέντα, για λογαριασμό του Βελβεντού,στο Δήμο Σ.-Β. για το 2011 θα πρέπει να αγγίζουν τις 800.000 με 900.000€
Εξ αυτών ο Δήμος θα έπρεπε να παρακρατήσει, για μισθούς και ανελαστικές δαπάνες, λιγότερα από τα μισά. Ε, απ΄τα άλλα μισά (δηλαδή κάπου 400.000 με 500.000) ούτε το 1/3 δεν πρέπει να "έπεσε" στο Βελβεντό.
Και έτσι δεν θα κρυώσουν μόνο τα παιδιά εκεί, αλλά και οι φορείς Πολιτισμού, Αθλητισμού κ.λ.π. - στους οποίους παρά τις αρχικές υποσχέσεις δεν έδωσαν ακόμα ούτε 1 Ευρώ - θα υπολειτουργήσουν! Το ίδιο και τα σχολεία του Βελβεντού που, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα λάβουν ούτε το 1/5 των χρημάτων που ελάμβαναν!
Και αυτά είναι συγκεκριμένες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής.
Το να επιρρίπτονται ευθύνες στη Μ.Κ.Ο. (η οποία και προϋπολογισμό είχε καταθέσει στη Δημοτική Αρχή, αλλά και συνεχώς με έγγραφά επισημαίνει τα προβλήματα και τις ελλείψεις) είναι στρουθοκαμηλισμός.
Γιατί αυτή (η Μ.Κ.Ο.) τη βούληση της κοινωνίας του Βελβεντού προσπαθεί να εκφράσει. Η οποία βούληση ήταν και παραμένει η ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού. Και αυτή μόνο με συνεχή αγώνα μπορεί να επιτευχθεί. Και αυτό το αποφάσισαν όλοι οι Βελβεντινοί, δια των Λαϊκών τους Συνελεύσεων και του Δημοψηφίσματος, πολύ πριν δημιουργηθεί η Μ.Κ.Ο.
Και αυτό - κατά κόρον έχει ειπωθεί από τη Μ.Κ.Ο. και τη Συντονιστική Επιτροπή - δεν έχει να κάνει με τους Σερβιώτες ως πολίτες. Έχει να κάνει με το πως λειτουργούσε θεσμικά ανέκαθεν η κοινωνία του Βελβεντού. Και τη θέληση των πολιτών της να συνεχίσει και στο μέλλον έτσι.
Γιατί είναι βέβαιο ότι, ακόμη και στη σημερινή δύσκολη κατάσταση της χώρας, εάν το Βελβεντό ήταν ανεξάρτητο: και τα σχολεία και το Πνευματικό και το Στάδιο και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς δεν θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν.Ούτε καθαρίστριες και λοιποί συμβασιούχοι θα παρέμειναν απλήρωτοι για μήνες. Ούτε οι δρόμοι, τα πάρκα και οι γειτονιές θα είχαν αυτή την εικόνα του σήμερα.
Άρα η λύση μια είναι. Συνέχιση του αγώνα μέχρι να ανεξαρτοποιηθεί ο Δήμος.
Και η Δημοτική Αρχή Σ.- Β. οφείλει να λογοδοτήσει για την παρακράτηση των χρημάτων του Βελβεντού και τη μεταφορά τους στην εξυπηρέτηση των χρεών του πρώην Δήμου Σερβίων!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΞΥΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!! ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΚΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΠΡΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που πήγαν τα λεφτά που λέτε;
Μήπως σε καθαρίστριες;

Ανώνυμος είπε...

Ti to 8elete to petreleo ama balete ton Stergiou me ton Kourteli mesa sto pneymatiko kai mono me to agonistiko aima pou exoune 8a zesta8ite. Alla pali den to exi kai poli O Kourtelis na pari ta vouna na kopsi xila apo monos tou, etsi ema8e na kani kala tis doulies tosa xronia. MONOS TOU, ola gia tin Kypro.

Ανώνυμος είπε...

Allo ti 8a tous kanoume tous Vilvinous, 8eloune kai petrelo gia na sinedriazi i MKO kai meta na mas erxode sta Servia na mas Klegode. As arxisoune na sinedriazoune apo ta spitia tous me tilediaskepsis.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 8.20
Το τι θα γίνει με την ανεξαρτησία του Βελβεντού,όλοι πια ξέρουν, δεν εξαρτάται ούτε από τους Σερβιώτες ούτε από τη Δημοτική Αρχή.Άλλοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και με τα δικά τους κριτήρια.
Επομένως μόνο "αγώνας για την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού" δεν είναι να καταφέρονται κάποιοι συνεχώς κατά της Δημοτικής Αρχής και να "σαμποτάρουν" το όποιο έργο προσπαθεί να κάνει.
Αυτή η τακτική είναι ΜΟΝΟ για να κρατά συσπειρωμένο τον κόσμο του Βελβεντού γύρω από τη Μ.Κ.Ο, μιας και δεν έχει αυτή να παρουσιάσει τίποτε άλλο που να βοηθά την ανεξαρτησία.
Αν πράγματι θέλουν το καλό του Βελβεντού ,και όχι μόνο το δικό τους συμφέρον,ας συνεργαστούν επιτέλους με τη Δημοτική Αρχή και ας απευθυνθούν για την ανεξαρτησία σε εκείνους που μπορούν (αν υπάρχουν τέτοιοι)να να βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Μα 4.12μ.μ εξ αρχής η Μ.Κ.Ο. επιδίωξε τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Από τα τέλη δηλαδή του 2010 και τις αρχές του 2011. Η Δημοτική Αρχή όμως, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Μ.Κ.Ο. το απέφυγε. Και μια συνάντηση κοινή που έγινε στα τέλη του καλοκαιριού (της Μ.Κ.Ο. με τον κ. Ελευθερίου και τον κ. Λαζαριώτη) πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεχών εγγράφων οχλήσεων της Μ.Κ.Ο. για συνεργασία!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ.Αν η κοινωνία του Βελβεντού θέλει ανεξαρτησία ας την διεκδικήσει από εκεί που πρέπει. Το να κάνει όμως πόλεμο στο νέο Δήμο και αφού σαμπτοτάρει κάθε προσπάθεια που κάνει για το καλό του τόπου τους και υστερα να ερχεται να τον καταγγέλει ως αδιάφορο ή ανίκανο είναι ότι πιο ανήθικο και βρώμικο. Και επιτέλους άνθρωποι είναι εκεί στα Σέρβια, και λάθη θα κάνουν και θα τα διορθώσουν. Πονηριά όμως όπως καταγγέλεται δεν υπάρχει. Πονηριά υπάρχει στην άλλη μεριά.

Ανώνυμος είπε...

@ 7:46

Ειναί κάτι παραπάνω απο θράσος να ισχυρίζεται κάποιος αυτά που γράφεις. Αλλά μην ανησυχείς. Οι περισσότεροι θυμούνται και θα θυμούνται καλύτερα από εσένα...

Το Προφίλ μας