Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ίσως το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο

Ξαφνική αλλαγή στην ώρα του υπουργικού Συμβουλίου. Πάει δύο ώρες νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.
Πολλοί θεωρούν ότι σήμερα ίσως είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αυτή του την σύνθεση. Πιστεύουν ότι μέχρι το βράδυ ίσως όλα τελειώσουν και ότι Παπανδρέου και Σαμαράς θα συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό την πίεση που δέχονται και οι δύο από τους βουλευτές του.

Όπως δήλωσαν στο Newist βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ μέχρι να ανοίξει το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ θα έχουμε νέα κυβέρνηση.
Μάλιστα κυβερνητικοί παράγοντες λένε πως σήμερα στο υπουργικό ίσως ο πρωθυπουργός υποβάλει και την παραίτηση του.



Αρκετοί λένε πως από αύριο θα αρχίσουμε να μιλάμε και για ονόματα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.
 Εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, στη ΝΕΤ.

    Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και διευκρίνησε πως έως αύριο θα πρέπει να «κλείσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού». Είπε πως, όταν συμφωνηθούν και τα δύο, τότε θα παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ανέφερε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανόν να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά σημείωσε ότι πρέπει έως τα μέσα της εβδομάδας να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση. Τόνισε, πάντως, ότι είναι απαραίτητο να συμμετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί σε αυτά τα δύο κόμματα. Ανέφερε, τέλος, ότι ο χρόνος της κυβέρνησης αυτής δεν θα είναι μεγάλος και ότι μπορεί να συμμετέχουν και πολιτικοί και τεχνοκράτες.

Πάντως το υπουργικό συμβούλιο θα έχει το μεσημέρι κανονική συνεδρίαση και όχι άτυπη όπως αρχικά είχε λεχθεί. Και σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάσει τις διαδικασίες και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Αύριο μάλιστα ο κ.Βενιζέλος θα πρέπει να αναχωρήσει για το Eurogroup και αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν όντως θα πάει. Πάντως κάποιος πρέπει να μας εκπροσωπήσει.
www.newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ti noima ihe tote na parei psifo empiestosynis o Giorgos prohtes, afoy paraiteite simera;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.ΓΛΙΤΣΕΣ Ε ΓΛΙΤΣΕΣ...

Το Προφίλ μας