Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα "καδραρίσματα" του Κουταβά

Δυστυχώς και «απίστευτο» και «αληθινό» είναι το φαινόμενο (στη σημερινή Ελλάδα) ένας στρατευμένος (χωρίς εισαγωγικά) δημοσιογράφος, στηριζόμενος στην αλαζονεία που προσφέρει η δύναμη του τύπου, να στοχοποιεί μια εκλεγμένη Δημοτική αρχή, όχι λόγω κάποιας κακοδιαχείρισης ή κατάχρησης εξουσίας –πράγμα θεμιτό- αλλά για λόγους προσωπικής εμπάθειας και συμφερόντων. Δεν είναι «χθεσινός» ο κύριος Κουταβάς. Τον γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε τη δουλειά του και τις πρακτικές τύπου «κάδρου» που χρησιμοποιεί για να επιτελέσει το …λειτούργημά του.

Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι αυτές οι πρακτικές στοχοποίησης δεν πιάνουν σε μας, γιατί απλά είμαστε εκλεγμένοι από τους δημότες μας και η συνεχής προσπάθειά μας αποσκοπεί στο κοινό συμφέρον τους και όχι στο προσωπικό μας όφελος. Μέλημά μας είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Το αποδείξαμε έμπρακτα με τη δημοσιοποίηση (on line ) των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Στα πλαίσια αυτής της διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου μας θεωρήσαμε απαραίτητη την ενημέρωση του δημοτικού μας συμβουλίου για την προκλητική συμπεριφορά του κου Κουταβά.
Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στάση μας απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας ακόμα και απέναντι στην «εχθρική» ομάδα συνδημοτών μας του Βελβεντού. Απέναντί μας δεν έχουμε εχθρούς, αλλά προβλήματα, πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε έχοντας στη διάθεσή μας λίγα μέσα και ακόμη λιγότερους πόρους.

Σε όλο λοιπόν αυτό τον αγώνα, που διεξάγουμε καθημερινά, έχουμε το συνεχή πόλεμο εμπάθειας του εν λόγω δημοσιογράφου, που εφόσον θεωρεί ότι πρέπει να νοιώθει «συνιδιοκτησιακά» στρατευμένος στον αγώνα της Μ.Κ.Ο. του Βελβεντού, ας το πράξει επιχειρηματολογώντας για την «ανεξαρτησία» του Βελβεντού και όχι γράφοντας κατά καιρούς (τακτικότατα) λίβελους εναντίον της δημοτικής αρχής του δήμου μας. 
Τους λόγους του τους γνωρίζουμε, την πρόθεσή του επίσης, αλλά την αυτοαναγόρευσή του σε ιεροεξεταστή, για την ορθόδοξη προβολή των απόψεων της Μ.Κ.Ο. του Βελβεντού, δε θα τη δεχτούμε αμαχητί.

Γνωρίζουμε τα καθήκοντά μας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά, απέναντι στους ανθρώπους που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν, το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο ίδιος, ασκώντας το επάγγελμά του ως δημοσιογράφος και όχι ως στρατευμένος λιβελογράφος.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κος Κουταβάς ότι η «πολεμική» του εναντίον της Δημοτικής αρχής εκλαμβάνεται ως πόλεμος κατά των δημοτών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και έτσι θα αντιμετωπισθεί.

Κλείνουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή-απάντησή μας στη «δημοσιογραφική» πρόκληση, επισημαίνουμε ότι: δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τα γραφόμενα του κου Κουταβά, άλλωστε έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα και προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.

Χρήστος Ι. Ελευθερίου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Υ.Γ. Αντιγράφουμε τους συνδέσμους (link) της αρθρογραφίας (!) του εν λόγω δημοσιογράφου (που αφορά το Δήμο μας), από το βήμα του vetonews.gr, σα δείγμα γενναιοδωρίας: προσφέροντας αναγνωσιμότητα στα «πονήματά» του, πέρα από το …οικογενειακό κοινό του.


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den katalavaino giati thymose o Xristos me to dimosiografo. tha arthra tou einai poli swsta kai efstoxa.

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Κύριε Κουταβά
Ο τύπος είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.
Δεν μας ΠΕΙΘΕΙΣ γιατί δεν είμαστε πρόβατα και να δεν μασάμε ότι μας γράφεις.
Μπορείς να μας εξηγήσεις πως θα μπορούσες να είσαι ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ όταν πληρώνεσαι από την ΜΚΟ Βελβεντού; Βλέπε το διαφημιστικό βίντεο στην σελίδα σου.
Αλλωστε πριν λίγο καιρό διαπόμπευες όλες τις ΜΚΟ, ΕΚΤΟΣ την ΜΚΟ του Βελβεντού.

Ξέρουμε επίσης και τον Κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Ξέρουμε το ΗΘΟΣ του
Ξέρουμε την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του
Ξέρουμε το ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του
Ξέρουμε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του
Ξέρουμε την ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του
Ξέρουμε τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΑΙΣΘΗΣΙΕΣ του

Επειδή για τους πιο πάνω λόγους, καταλάβαμε το ρόλο σου, γράψε ότι θέλεις, θα τα γράφουμε και ΕΜΕΙΣ εκεί ............

Δηλώνουμε πως ΕΜΕΙΣ:
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ

Ανώνυμος είπε...

opa koutava!!!!
apodeixeis den h8eles??
partes...oute to grafeio typou ths MKO den 8agrafe etsi...ti les twra???????????????

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΥΤΑΒΑΣ; ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ; ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ ΚΑΛΛΑ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρήστο κάνεις λάθος. Δεν είμαστε "εχθρική" ομάδα συνδημοτών και δεν έχουμε εχθρό Κανέναν. Απλά υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά το θέμα Αυτοδιοίκηση συνολικά. Τίποτα άλλο.

Ζ.Μ.

ενας βελβεντινος είπε...

δυστηχως ο χρηστος πεφτει στο επιπεδο του "κουγια" και της "εφης σαρρη".κυνηγαει φαντασματα ή καλυτερα κυνηγαει την πραγματικοτητα προσπαθωντας να τη μεταλλαξει.η πραγματικοτητα ομως ειναι αμειλικτη και δεν αποδεχεται "μαστορεματα".

Ανώνυμος είπε...

σε συνέχεια του σχολίου του Ζ.Μ.
κ. Ελευθερίου να σας θυμίσω την προχθεσινή σας προσπάθεια (με ειδιαίτερη αυταρχικότητα)στο Δημοτικό Συμβούλιο να μη δοθεί ο λόγος στον πρώην Δήμαρχο Βελβεντού και σε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής (τον οποίο και είχατε καταγγείλει προηγουμένως ονομαστικά), με την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ότι εκ του κανονισμού του Δ.Σ. δεν δίνεται ο λόγος σε δημότες για θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Όταν προηγούμενα είχατε εξαπολύσει (εσύ και ο κ . Λαζαριώτης) λίβελο ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των Βελβεντινών. Και το αποδεικνύετε - το μένος σας εναντίον τους - με την αναφορά σας στο παραπάνω κείμενο. Με την επίκληση δηλαδή στο "γράμμα του κανονισμού", θέλατε να μην ακουστεί - και από το διαδίκτυο - η αντίθετη άποψη και στα λεγόμενά σας, αλλά και στις συκοφαντίες της κας Γκαμπράνη. Και αν δεν είχε παρέμβει ο κ. Μπελιάς, λέγοντάς σας ορθά κοφτά ότι δεν θα συνεχίζονταν η διαδικασία, αν συνεχίζατε να αφαιρείτε τη δυνατότητα απάντησης από εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. και της Συντονιστικής στις συκοφαντίες σας, εσείς θα ασκούσατε τη ... δική σας δημοκρατία. Τη δημοκρατία της σιωπής στην αντίθετη άποψη.
Χώρια που όταν ανέβηκε να απαντήσει ο πρώην Δήμαρχος Βελβεντού, για να του δώσετε το λόγο, του ζητούσατε επίμονα πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης θυμίζοντας άλλες εποχές!.
Και όταν ο κ. Στεργίου αντέκρουσε τα λεγόμενα του κ. Λαζαριώτη (περί πενταετίας μη καθαρισμού της νέας δεξαμενής, όταν αυτή κατασκευάστηκε μόλις το 2009 και ήδη είχε καθαριστεί τελευταία στα τέλη του 2010, καθώς και τις αιτίες των βλαβών από τις αποθέσεις των μπάζων του δρόμου προς το Καταφύγι, όπως και το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού εκείνο το Σάββατο που παρέμβηκε ο κ. Κουρτέλης και λύθηκε), δεν βρήκατε μια κουβέντα όλοι σας να πείτε για τις ανακρίβειές σας.
Μπράβο, λοιπόν, για τη ...δημοκρατία του διαδικτύου που έχετε καθιερώσει. Να την εφαρμόζατε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ισότιμα προς όλους τους πολίτες, ακόμη και σ΄αυτούς που διαφωνούν και ενεργούν για την απόσχιση του πρώην Δήμου τους...

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο,
εντελώς καλοπροαίρετα και φιλικά
Έχεις ξεφύγει με την εμπάθειά σου προς τη Μ.Κ.Ο. (ενώ τη Συντονιστική Επιτροπή του Βελβεντού σκόπιμα δεν αναφέρεις παρ΄ότι ξέρεις ότι αυτή έχει την ευθύνη του αγώνα των Βελβεντινών, ενώ η Μ.Κ.Ο. τα της καθημερινότητας).
Αυτοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο γι΄αυτούς να είναι αυτόνομος Δήμος. Και ενεργούν με βάση αυτό. Ίσως ακραία κατά τη γνώμη σας. Αλλά και σεις τί κάνετε; Επιστολές που σας στέλναν για προβλήματα που παρουσιάζονται, είτε τις κοινοποιούσατε στα Μ.Μ.Ε. είτε δεν ασχολούσασταν μ΄αυτά μόνο και μόνο γιατί αποστολέας ήταν η Μ.Κ.Ο. Και από κοντά ο έως χθές υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για το Βελβεντό, μεταξύ άλλων, να μιλά με εντελώς απαξιωτικό τρόπο - και δυστυχώς εξ αρχής - για τον κ. Κουρτέλη, πρώην Αντιδήμαρχο του Βελβεντού. Που όσο ήταν εκείνος Αντιδήμαρχος, το Βελβεντό στην οικιστική του καθημερινότητα παρουσίαζε μια λαμπρή εικόνα, ενώ από το Γενάρη και μετά ντρέπεσαι να περπατήσεις στους δρόμους του και να περιδιαβείς στα πάρκα και σε χώρους αναψυχής.
Τον αγώνα τους δίνουν. Και αφού αυτό θέλει μια κοινωνία ολόκληρη, δηλαδή την δημιουργία εκ νέου του Δήμου τους - πέρα από τις μεταξύ τους επιμέρους διαφωνίες για τη μορφή του αγώνα τους - το πιο έντιμο και γεναίο από πλευράς σας είναι να ζητήσετε και σεις (το Δημοτικό Συμβούλιο) από τον Υπουργό Εσωτερικών να τον ξανασυστήσει, με την πρώτη ευκαιρία. Και αντί να ματώνουν καθημερινά οι δυο κοινωνίες και ουσιαστικά να εγκαταλείπετε στις τύχες του το Βελβεντό, να τραβήξουν η κάθε μια το δρόμο τους. Και πεδία συνεργασίας μετά, πάρα πολλά. Χωρίς τις σημερινές εντάσεις και οξύνσεις ένθεν κακείθεν.

Ανώνυμος είπε...

Ω ρέ Ζι Μα!!!..
Τι είναι αυτά που λές??..
Ποιά συκοφαντία της Κας Γκαμπράνη??..
Ήταν ή δεν ήταν στο χώρο των υδραγωγείων Ό πολύξερος??..
Και τι δουλειά είχε εκεί??..
Που τα βρήκε τα κλειδιά??..μήπως ΔΕΝ τα παρέδωσε??
Για Ποιά Δημοκρατία κοπανάς, όταν ό Άρχοντας ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ότι ήταν απόφαση της ΜΚΟ να εμποδίσουν Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο να καταθέσουν στεφάνι???...
Γιατί Θέλετε την "ανεξαρτησία" του Βελβεντού, αφού θα λειτουργείτε Πάλι με τους κανόνες του "καλλικράτη" και θα είστε άλλος ένας "καλλικρατικός"????..
Μήπως ό Άρχοντας και η κλίκα του, χάσανε τα κονδύλια, που τα "χειρίζονταν" κατά το δοκούν???..
Και τελείωσαν οι "αυτοχρηματοδοτήσεις" και τα Ρωμαϊκά συμπόσια στο "χάνι" του Καμκούτ???..
Και όπως λέγεται από πολλούς, Άν Αλλάξει ο τίτλος του δήμου και ονομαστεί σκέτο Δήμος Βελβεντού, πάλι θα αντιδράσετε??..
Κι αν ναί, τότε είναι φανερότερο, ότι σας ενδιαφέρουν οι χρηματοδοτήσεις, και να τις "χειρίζεστε" μόνοι σας, η κλίκα, η κλειστή ομάδα του άρχοντα!!!!...
Άντε γειά, Υπάρχουν κι άλλα χωριά εκτός από το Βελβεντό που οι άνθρωποι είναι άνθρωποι κι όχι Μοναχοφάηδες!!!!...

Ανώνυμος είπε...

αστειότητες και πλακίτσες, ε "σύντροφε";
Γιατι μόνο έτσι μπορούν να εκληφθούν όλα τα αστήρικτα που θέτεις με τη μορφή ερωτημάτων. Και που η προσβλητική φρασεολογία σου, δεν χρήζει απάντησης.
Ευχαρίστως όμως να τα συζητήσουμε σε άλλο ύφος και λόγο. Για τα ίδια που αναφέρεις "σύντροφε"

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΙ ΜΚΟ & ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ!

Ανώνυμος είπε...

καλα πλακα εχετε εσεις στο Βελβεντο!
εσεις τι κανετε τοσο καιρο?
συνεχως δημοσιοποιητε επιστολες για το αν εκοψε η δημοτικη αρχη τα χορτα,αν βαφτηκαν τα καγκελα,ποιος πλενει τον σκουπιδοτενεκεδε και διαφορα αλλα καπριτσια!
Χρηστο ΔΕΝ επρεπε να ασχοληθεις.
Ασε τον "σοβαρο" δημοσιογραφο να κανει το εργο του.
Να μαθει ολος ο νομος,ολη η Ελλαδα τα σοβαρα προβληματα που αντιμετωπιζει η κοινωνια του Βελβεντου εξαιτιας του Καλλικρατη!
Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω!

Ανώνυμος είπε...

χρηστο μην ασχολεισαι με τις "μικροπρεπειες" τους!
λαθος σου που δηλωσες οτι δεν θα εισαι ξανα υποψηφιος
πρεπει να ανακαλεσεις,και το απαιτουμε εμεις,οι ψηφοοροι σου.Αν δεν εισαι εσυ, ο Λαζαριωτης,απο ποιους περιμενουμε να ασχοληθουνε με τα Σερβια?
Απο τους περαστικους?

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ γαργάρα πάλι;Oύτε ένα σχόλιο για το παραπάνω κείμενο;Aλλά κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Ανώνυμος είπε...

Πως γuρίζει ο καιρός::::

Ανώνυμος21 Ιανουαρίου 2017 - 12:05 π.μ.
Τι να λένε άραγε τωρα οσοι της ριζοσπαστικής αριστεράς έδωσαν γραμμη στο δευτερο γύρο των εκλογών για κοσματόπουλο ωστε να απαλαγει ο Δήμος απο τον "μνημονιακο προδοτη" Κωσταντόπουλο; Οι "επωνυμοι" τρομάρα τους Βελβεντινοί που προπηλάκιζαν απειλούσαν ακομη και τους συγωριανούς τους γιατί συνεργάζονταν με την δημοτική αρχη Κωσταντόπουλου και που ππηγαν στις κάλπες για να τιμωρήσουν τον δήμαρχο, τι να λένε αραγε; Αυτοί οι "δήθεν" σοβαροί του Βελβεντού που κίνησαν γη και ουρανο μονο επειδη τους εταξε την καρεκλα ο κοσματόπουλος τι λένε τωρα αραγε, οτι εκαναν λάθος; οτι εξαπατηθηκαν απο τις περιστάσεις η εξαπατάσαν με πασα γνωση τους ψηφοφόρους τους; Κατώτεροι των περιστάσεων, και ανειλικρινείς με τους ψηφοφόρους τους, δικαιώνουν τον Κοσματόπουλο -χωρις φυσικά να αθωώνονται οι συμπεριφορές του - οτι "παίζουν παιχνιδι οδηγώντας τον δήμο στην Οικονομικη καταστροφή μονο για να κερδίσουν την αυτονομια του Βελβεντού και να κατεβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Spiros Koutavas‎ -Veto -

Το Προφίλ μας