Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κοζάνη: Όχι στην συρρίκνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Την στήριξη του εξέφρασε, κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  Κοζάνης, πλην των κυρίων  Μητσιάκου και Τσιρέκα, που ζήτησαν να  καταγγελθεί η κυβέρνηση για την συρρίκνωση της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κοζάνης- Γρεβενών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε για τους κινδύνους που διαφαίνονται  για το Μουσείο Αιανής λόγω της εργασιακής εφεδρείας εργαζομένων, καθώς και της  παραμονής της Προϊσταμένης κα Γεωργίας Καραμήτρου, το έργο της οποίας εκθειάστηκε από όλες τις πτέρυγες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μουσείο παρέδωσαν υπόμνημα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, θα συντάξουν κείμενο – απόφαση με τα βασικά αιτήματά τους που  θα αποσταλεί στους κατεξοχήν αρμοδίους Υπουργούς, βουλευτές της περιοχής καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, για το θέμα θα ζητήσει  συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού.
Παράλληλα στα πλαίσια μιας συμβολικής κίνησης , αποφασίστηκε η επίσκεψη και ξενάγηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο Αιανής, στις 11 το πρωί  το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά την επέκταση και την περαιτέρω ανάπτυξή του μουσείου σε επίπεδο μελετών, ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις όταν θα ανοίξει ο Τοπικός πόρος Ανάπτυξης.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας