Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στατιστικά κίνησης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Μεγάλη αύξηση (69,1%), παρουσίασε η νοσηλευτική κίνηση στο Νοσοκομείο μας κατά το μήνα Οκτώβριο 2011/Οκτώβριο 2010, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο στη νοσηλευτική κίνηση του ‘‘ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ’’ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (στοιχεία ESY.net)!! Ρεκόρ καταγεγραμμένων νοσηλίων, 900.000,00 ευρώ περίπου, σημειώθηκε για τον ίδιο μήνα σύμφωνα με τα ΚΕΝ-DRGs (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) που εφαρμόζονται από 01.10.2011. (Αύξηση 111,2%).

Η Οφθαλμολογική Κλινική έκανε 75 χειρουργικές επεμβάσεις κατά το μήνα Οκτώβριο 2011, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου μόλις 1.
Η Ουρολογική κλινική αναπτύσσεται συνεχώς εφαρμόζοντας νέες μεθόδους.(Αναίμακτη μέθοδος επέμβασης στον προστάτη με τη μέθοδο της εξάχνωσης).

Ø Η κάλυψη στο Χειρουργικό τμήμα ανήλθε στο 107%.
Ø Η κάλυψη στο Παθολογικό τμήμα ανήλθε στο 90%.

 Η ΜΔΝ (Μέση Διάρκεια Νοσηλείας) μειώθηκε δραστικά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξέρχονται νωρίτερα από το Νοσοκομείο και τα ασφαλιστικά ταμεία να επιβαρύνονται με λιγότερα νοσήλια.
 Τα παραπάνω οφείλονται τόσο στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ΟΛΟ το προσωπικό του Νοσοκομείου, προκειμένου να τύχουν των καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο μας, όσο και στην οικονομική συγκυρία που ωθεί τον κόσμο να προσέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία.
  Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν αναπτυχθεί όλες οι δραστηριότητες που προγραμματίζουμε, οι οποίες θα ανακουφίσουν ιατρικά τους συμπατριώτες μας και όχι μόνο.
  Οι δυνατότητες του Νοσοκομείου είναι τεράστιες και αυτές θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε.
  Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Ζητώ από τους συμπολίτες μας τη στήριξή τους προς το Νοσοκομείο σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.  
Τέλος θα ‘θελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω δημόσια όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.


  Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
  


    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΠΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας