Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δακρυσμένα σμαράγδια


Της Κέλυς Κατσή
Το χαρακτήρισαν ως "το ερωτικό μυθιστόρημα της χρονιάς". Ο απόλυτος έρωτας, η τραγική κατάληξη και το ξωτικό που τα μάτια του αντιφέγγιζαν στο σκοτάδι σαν δυο δακρυσμένα σμαράγδια…
"Η Δανάη δε ζητούσε πολλά· ούτε καν από τον Γιώργο, που απέστρεφε προκλητικά το βλέμμα κάθε που εκείνη αναζητούσε μια επιβεβαίωση αγάπης. Δεν έψαχνε πολλά... Μια ζεστή χαραμάδα μόνο, για να χαρίσει λίγη αισιοδοξία στη δύσκολη ζωή της.
Κι όταν χτύπησε την πόρτα του ψυχοθεραπευτή, του Κωνσταντή, ο μόνος που δεν περίμενε να της ανοίξει ήταν... ο έρωτας.

Ο έρωτας όμως την ανέβασε πολύ ψηλά κι ύστερα την κατακρήμνισε σε μια τραγική δύση, την έσβησε κι από το φως έριξε τη ζωή της σε αιώνιο σκοτάδι. Το μόνο που απέμεινε είναι τα μάτια της, δυο δακρυσμένα σμαράγδια…"

Τα θέματα τα οποία θίγει το βιβλίο είναι επίκαιρα. Οι εξαιρετικά γρήγοροι ρυθμοί της ζωής στις μέρες μας, το άγχος και οι επιπτώσεις του στην υγεία, η μάστιγα της εποχής μας που ακούει στο όνομα ‘κρίσεις πανικού’, η υπερβολική πίεση την οποία δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες, το ύψιστο αγαθό το οποίο ονομάζεται πραγματική φιλία, τον αληθινό έρωτα καθώς και το ατιμώρητο που απαντάται τόσο συχνά και το οποίο πάρα πολλές φορές αφήνει αλώβητους ανθρώπους που πράττουν με γνώμονα τη ζήλια και την κακία.
Το βιβλίο, 304 σελίδων, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011 από τον εκδοτικό οίκο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Κατσή Κέλυ

Η Κέλυ Κατσή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική Τραπεζική. Από το 1999 εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ήδη από την ηλικία των δώδεκα ετών αντιλήφθηκε το πάθος της για τη συγγραφή. Τα "Δακρυσμένα σμαράγδια" είναι το πρώτο της βιβλίο. Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Κ. Γιαννόπουλο από το Μικρόβαλτο, πτυχιούχο ΑΣΟΕΕ - τραπεζικό υπάλληλο, και έχουν μία κόρη, την Ελισάβετ.
Περισσότερα στο: www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας