Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να αποφασίσει γρήγορα ποιο δρόμο θα διαλέξει...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει όσο πιο γρήγορα γίνεται το προτεινόμενο δημοψήφισμα για το τελευταίο πακέτο διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με ... συνέντευξή του στην Hamburger Abenblatt. «Θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατό συντομότερο, το ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει η Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο Schaeuble στην εφημερίδα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας σήμερα τα ξημερώματα ενέκρινε το σχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το τελευταίο πακέτο διάσωσης της χώρας, ύψους 130 δισ. ευρώ, παρά την έντονη αντίδραση βουλευτών του κόμματος και εν τω μέσω ανησυχιών ότι το δημοψήφισμα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως.

Ο Schaeuble υπενθυμίζει στη συνέντευξή του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησαν σε ένα λεπτομερές πακέτο σταθεροποίησης της ευρωζώνης, βασικά στοιχεία του οποίου ήταν και το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

«Υποθέτουμε ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την ευθύνη της και ότι θα υλοποιήσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από κοινού και ομοφώνως», αναφέρει στην εφημερίδα ο Schaeuble.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας