Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχουν και χειρότερα... Ρεκόρ Γκίνες: Στη Μολδαβία δεν βρίσκουν πρόεδρο Δημοκρατίας!

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Για δεύτερη φορά αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές, διότι δεν βρέθηκε ούτε ένας υποψήφιος! Στις περισσότερες κοινοβουλευτικές χώρες του πλανήτη, αν όχι σε όλες, οι εκλογικοί κατάλογοι θυμίζουν αρχαίους πάπυρους. Είναι τεράστιοι λόγω της πληθώρας των υποψηφίων. Υπάρχει όμως μια (και μοναδική) εξαίρεση. Η Μολδαβία. Από τον Απρίλιο του 2009 τα κόμματα της χώρας πασχίζουν να βρουν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν τα καταφέρνουν.



Την πρώτη φορά οι προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές ακυρώθηκαν, καθώς δεν βρέθηκε υποψήφιος ούτε για δείγμα. Κατόπιν αυτού προχώρησαν στην αναβολή των προεδρικών εκλογών.

Πέρασε ο καιρός, πέρασαν τα χρόνια και τα πολιτικά κόμματα, ως δείγμα καλής θέλησης προς το λαό της Μολδαβίας, έλαβαν την απόφαση να προκηρύξουν για δεύτερη φορά προεδρικές εκλογές.

Η ημερομηνία που είχε καθορισθεί ήταν η 18η  Νοεμβρίου 2011. Χαρούμενοι οι κάτοικοι της Μολδαβίας, αφού είδαν και απόειδαν, πίστεψαν ότι αυτή τη φορά θα αποκτούσε η χώρα τον δικό της ανώτατο πολιτειακό  άρχοντα.

Τα πολιτικά κόμματα όμως δεν τους έκαναν το χατίρι. Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κανένα πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει το πολυπόθητο 50 και κάτι τοις εκατό.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι τα τρία κόμματα από τον Απρίλιο του 2009 αμφισβητούν, το καθένα για το δικό του λόγο, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, με αποτέλεσμα η πολιτική κρίση να τείνει να γίνει τρόπος ζωής.

Μόνη χαρούμενη Μολδαβή η κυρία Μάριαν Λούπου, η πρόεδρος της Βουλής, η οποία λόγω όλων αυτών εκτελεί καθήκοντα προέδρου  Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας