Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σημαντική διάκριση για μαθήτρια της Πτολεμαΐδας

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ “15Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”
Μεγάλη διάκριση ενέγραψε στο ενεργητικό της μια νεαρή καλλιτέχνιδα από την Πτολεμαΐδα, η Αγγελική Ιωακειμίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης, καθώς επιλέχθηκε και συμμετείχε στην «15η Μπιενάλε (Bienalle) Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου», η οποία πραγματοποιήθηκε από 28 έως 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η 15η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου επέστρεψε μετά από 25 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ως εθνικού εταίρου της Διεθνούς Ένωσης της Μπιενάλε BJCEM και ταξιδεύει σε δύο πόλεις της Μεσογείου, αφού μετά τη Θεσσαλονίκη σειρά έχει η Ρώμη.
Στην «Teenage Angst /15η Μπιενάλε, που είχε θέμα το ερώτημα «Συμβίωση; / Symbiosis?» φιλοξενήθηκαν τα έργα 50 εφήβων της χώρας μας, τα οποία επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΔΥΝΑΜΟ project-space (ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας).
Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 50 επιλεγμένοι νέοι δημιουργοί ηλικίας 15-18 από όλη την Ελλάδα, φιλοξένησε έργα ζωγραφικής, σχέδιο, κολάζ, γλυπτική, σκηνοθετημένη φωτογραφία, βίντεο,  animation, street art, κόμικς, zines, γραφιστική, εικονογράφηση και ρούχο και αποτέλεσε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τη χώρα μας.
Η Αγγελική Ιωακειμίδου συμμετείχε στην έκθεση με τρία έργα ζωγραφικής και ένα βιβλίο με κόμικς, το οποίο από ότι φάνηκε έκανε μεγάλη αίσθηση καθώς δεν πέρασε ούτε ένας επισκέπτης που να μην το φυλλομετρήσει.
Η διάκριση και συμμετοχή της Αγγελικής οφείλεται στον καθηγητή του σχολείου της Θόδωρο Ζυρπιάδη (διδάσκει Ιστορίας της Τέχνης), ο οποίος έστειλε έργα της στο διαγωνισμό και η Αγγελική βρέθηκε μεταξύ των 50 εφήβων που επιλέχθηκαν για την 15η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου.
Την χαρά της που επιλέχθηκε και συμμετείχε στην έκθεση των 50 Νέων Δημιουργών της Θεσσαλονίκης εξέφρασε στον «Π» η Αγγελική Ιωακειμίδου, διότι «έδειξε ότι αρέσει αυτό που κάνω, και κυρίως γιατί άρεσε το βιβλίο με τα κόμικς μου, το οποίο έχει θέμα μία έφηβη η οποία φτάνει στα όρια της τρέλας, λόγω των συναισθημάτων του άγχους και έριδας που την διακατέχουν».
Και παρόλο που η Αγγελική σκοπεύει να σπουδάσει εκπαιδευτικός και να ασχοληθεί ειδικότερα με την «Ειδική Αγωγή», σκέφτεται να δει αργότερα πως θα συνδυάσει τις σπουδές της με την αγάπη της για την τέχνη και να ασχοληθεί ειδικότερα με το κινούμενο σχέδιο.
Τα συγχαρητήριά της στην μαθήτριά της, αλλά και τη χαρά και την περηφάνια της για τη διάκριση της Αγγελικής, εκφράζει η ζωγράφος Σοφία Μίμτση- Τσαπαράκη, δίπλα στην οποία άρχισε να μαθητεύει η Αγγελική στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και στο Λύκειο- μετά από διακοπή κάποιων ετών, ευχόμενη «να έχει πάντα επιτυχίες στη ζωή της, αλλά και να βρει τον τρόπο να συνδυάσει αυτά που αγαπά».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sixaritiria :)

Το Προφίλ μας