Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης τώρα…


Είμαι από αυτούς (τους λίγους) που συνεχίζουν να χαιρετίζουν σε γενικές γραμμές την πολιτική που ακολουθεί  η κυβέρνηση, ωστόσο όμως αρχίζω να καταλαβαίνω πως σιγά-σιγά μένω μόνος μου… Όλοι σιγά-σιγά «λακίζουν». Από Βάσω και Μιλένα, μέχρι Εύη… Μίλησαν και τα «τσικό».
Ξεχνούν την περιβόητη φράση του «σύντροφου» Κατσιφάρα : «Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας, δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Τώρα βέβαια είναι ο Γιώργος θα μου πείτε….
Ο Γιώργος που έχει χάσει τον ύπνο του, άσπρισαν τα μαλλιά του και τρέχει σαν τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο να σώσει τη χώρα από την καταστροφή (που δεν την δημιούργησε αυτός, αλλά προηγούμενες κυβερνήσεις) ως ευχαριστώ εισπράττει τις αμφισβητήσεις «από τα δικά του παιδιά».
 Σαν μη φτάνουν όλα αυτά υπάρχουν και οι φωνές που ζητάνε εκλογές. Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και βεβαίως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις , εντός και εκτός κοινοβουλίου. «Να γίνουν εκλογές». Σαμαράς, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Μπακογιάννη, Δημαράς κ.α. δεν λένε με ποιο τρόπο θα βγούμε απ΄την κρίση, αλλά λένε μόνο «εκλογές»
 Άκουσον, άκουσον. Ειλικρινά ξέρουν τις συνέπειες ενός ενδεχομένου εκλογών;  Μάλλον όχι. Γιατί αν τις ήξεραν, προφανώς αυτή η λέξη θα ήταν απαγορευμένη από το λεξιλόγιο τους. Τι παραπάνω θα κάνει μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός από αυτά που κατάφερε μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου; 
Κατάφερε να πάρει ένα ικανοποιητικό δάνειο , να μειώσει το χρέος κατά 100 δις, αλλά και να εξασφαλίσει, ένα νέο δάνειο «Και τα ακούει από πάνω», όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της βουλής τον Ιούνιο του 11. 
Πήρε αυστηρά μέτρα θα μου πείτε. Ασφαλώς και πήρε.
Όταν δανείζεσαι πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Έτσι είναι φίλοι μου. Με το να βγαίνουμε όλοι στους δρόμους και βρίζουμε τους πολιτικούς (που βεβαίως και φέρουν μερίδιο ευθύνης), δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα. Τουναντίον, εκθέτουμε τη χώρα μας παγκοσμίως. Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ, ειδάλλως η χρεοκοπία, είναι προ των πυλών. 

Τέγος Θανάσης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας