Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το χθεσινό αίτημα απαλλαγής από την αρμοδιότητα του Βελβεντού του Αντιδήμαρχου κ. Νίκου Λαζαριώτη

Κύριε Δήμαρχε,
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας σαν δημοτική αρχή από 01/01/2011 έδειξες εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με όρισες αντιδήμαρχο προγραμματισμού και ανάπτυξης με επι πλέον αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Βελβεντού αφού η μη συμμετοχή στις εκλογές άφηνε ένα κενό στην εκπροσώπηση του πρώην Δήμου Βελβεντού στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου πλέον Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Στο διάστημα των δέκα μηνών της θητείας μου ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις συνολικά του Δήμου κάτω από «ειδικές» συνθήκες προσπάθησα σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο το προσωπικό που υπηρετεί στο Βελβεντό και λίγους κατοίκους, να ανταποκριθώ όσο καλύτερα ήταν δυνατό.
Γνωρίζοντας τη στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε «δικούς» της ανθρώπους που προσέφεραν πολλά αλλά συμβαίνει να έχουν διαφορετική άποψη για τον Καλλικράτη δεν είχα ψευδαισθήσεις.
Παρά το άσχημο κλίμα είχα και έχω τη διάθεση να βοηθήσω στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, όμως κάποια γεγονότα και συμπεριφορές με αναγκάζουν να αναθεωρήσω τη στάση μου συγκεκριμένα :
Την Παρασκευή 28/10/2011 ημέρα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ελευθερίου επισκεφθήκαμε το Βελβεντό για να συμμετάσχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στο Βελβεντό.
Μετά τη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού από την καθηγήτρια  κ. Βλάχου Βαίτσα , στην αντίληψη της οποίας δεν έγινε ή δεν της επετράπη, να γίνει γνωστή η παρουσία μας, κατευθυνθήκαμε προς το ηρώο πεσόντων για την τελετή κατάθεσης στεφάνων.
Σε απόσταση περί τα 100 μέτρα απο το μνημείο και σε ένα στένωμα της οδού ΖΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ παρατάχθηκαν μπροστά μας περί τα 15 άτομα με σχηματισμό αλυσίδας και μας δήλωσαν ότι δεν θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε  προς το μνημείο . Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν ό,τι υλοποιούν απόφαση της γενικής συνέλευσης του Βελβεντού που εκφράζει το 98% της τοπικής κοινωνίας, ο,τι αφού δεν ψηφιστήκαμε δεν δικαιούμαστε να καταθέσουμε στεφάνι, ο,τι δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα στο Βελβεντό, να μην ξαναπατήσουμε  και άλλα πολλά .
Καθηλωθήκαμε στο συγκεκριμένο σημείο για πάνω απο 20 λεπτά της ώρας και προσπαθούσαμε να συνδιαλεγούμε αλλά μάταια. Στο διάστημα αυτό ακούγαμε διάφορα υβριστικά και απαξιωτικά ακόμη και απειλητικά για τη Δημοτική Αρχή. Σε προσπάθεια μας να διασπάσουμε τον κλοιό μας απώθησαν και μας δήλωσαν να μην τολμήσουμε να παραστούμε ούτε στη παρέλαση. Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού μας πέρασε από διάδρομο που ανοίχτηκε επιδεικτικά ο πρώην Δήμαρχος Βελβεντού ο οποίος δεν είδε, δεν άκουσε και φυσικά δεν είπε τίποτα.
Στο χώρο του μνημείου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί  κάτοικοι αλλά κανείς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για όσα συνέβαιναν σε απόσταση λίγων μέτρων. Ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την παθητική στάση της κοινωνίας παρά τα αντίθετα μηνύματα που εκπέμπουν πολλοί κάτοικοι.
Τελικά δώσαμε την άδεια στην τελετάρχη δημοτική αστυνόμο κ Καραδήμα να ξεκινήσει η τελετή χωρίς την παρουσία μας.

Κύριε  Δήμαρχε,


Εάν η συγκεκριμένη ενέργεια γινόταν από κάποιους θερμοκέφαλους νεολαίους δεν θα υπήρχε πρόβλημα όμως  επί κεφαλής της ομάδας κρούσης ήταν εκπρόσωποι μαζικών φορέων όπως :
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού κ. Ζορμπάς Ιωάννης.
Ο αποσπασμένος στο Κέντρο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δάσκαλος κ. Νικόλαος Τσιουκαρδάνης.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Κοσμάς Δημήτριος
Ένας νεολαίος, γνωστός από παλαιότερα τελεσίγραφα, ο κ Βαρσαμόπουλος Δημήτριος.
Είναι προφανές ότι με τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία για οποιοδήποτε θέμα του Βελβεντού. Επί πλέον έχω και  ηθικό πρόβλημα με τη στάση και την ωφελιμιστική συμπεριφορά τους γιατί :
Ο πρόεδρος  του συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ όταν, μετά από ενέργειες του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, προέκυψε συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας  πρόθυμα συμμετείχε  χωρίς να θέτει πρόβλημα Καλλικρατικού Δήμου ή αναγνώρισης του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού, που καλά κάνει και διεκδικεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Ομίλου και του Πνευματικού Κέντρου,  δεν ενοχλήθηκε από το νέο Δήμο όταν επισκέφθηκε εμένα προσωπικά αλλά και τον Δήμαρχο στο γραφείο του για να διεκδικήσει χρηματοδότηση. Το άκρον άωτο έσπευσε ασθμαίνοντας και  παράταξε  τα στήθη του στην είσοδο του πνευματικού κέντρου για να αποτρέψει την είσοδό μας για τη μικρή δεξίωση που γίνεται στο τέλος των εκδηλώσεων.
Ο κ Τσιουκαρδάνης είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του ΚΠΕ, στη λειτουργία του οποίου παρεμπιπτόντως συμβάλλει  και θα συμβάλει  σε μεγαλύτερο βαθμό ο Δήμος. Στη διαχειριστική επιτροπή συμμετέχουμε  απο την πλευρά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου και εγώ σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Όπως γίνεται κατανοητό οι επί κεφαλής εκφράζουν άμεσα  μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και έμμεσα μεγαλύτερο αν κρίνουμε από τη συνολική στάση.
Με αυτά τα δεδομένα κύριε  Δήμαρχε έστω και καθυστερημένα και κάτω από αυτές τις συνθήκες αναγνωρίζοντας την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Βελβεντού και σεβόμενος την επιθυμία τους να μην «ξαναπατήσω» στο Βελβεντό παρακαλώ να με απαλλάξετε από τις επί πλέον αρμοδιότητες για το Βελβεντό.
Επιθυμώ να συνεχίσω να έχω την ευθύνη για τις Τοπικές Κοινότητες Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου, Αγίας Κυριακής και Πολυφύτου με τους κατοίκους και εκπροσώπους των οποίων σαν δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά έχω άριστη συνεργασία.
Πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου και του Βελβεντού δεν θα υπάρξει. Οι κάτοικοι για οποιοδήποτε αίτημα μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, στις υπηρεσίες  του Δήμου και στους αντίστοιχους αντιδημάρχους.
Η απαλλαγή μου μακάρι να βοηθήσει στον αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού για τον οποίο εύχομαι σύντομη ευόδωση. Πολύ φοβάμαι όμως ότι κάποιοι εξώθησαν και «ανέβασαν στα κεραμίδια» μια ιστορική κοινωνία και ταυτόχρονα φρόντισαν να πάρουν τη σκάλα κατάβασης.

Κύριε Δήμαρχε,

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο πρόσωπό μου και θέλω να διαβεβαιώσω  ότι η απαλλαγή από μια αρμοδιότητα, εκ των πραγμάτων, περιττή πλέον, θα απελευθερώσει πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθώ δημιουργικά με όλο τον υπόλοιπο Δήμο και τους συνδημότες με τους οποίους έχουμε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.

Σέρβια 31/10/2011

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mia xara..ta pragmata arxizoun na mpainoun stin thesi tous ena,ena

Ανώνυμος είπε...

Σε ολα καποτε μπαινουν ορια....ΜΠΡΑΒΟ Κ. Λαζαριωτη δειχνεις επιπεδο σαν Δημοτικος Παραγοντας αλλα το κυριωτερο.... Ανθρωπινη Αξιοπρεπεια.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε......τον Λαζαριωτη κ'τα ματια σου !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

MPARVO NIKO,EISAI PALHKARI,ARKETA TOYS XAIDPSATE TOSOYS MHNES.ANTE STHN APOMWNWSH TOYS TWRA NA TRWGWNTE ME TA ROYXA TOYS!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Νίκο Λαζαριώτη για την απόφαση του.

Ανώνυμος είπε...

File kai aderfe Niko, sinxaritiria gia tin apofasi sou, ayto dixni anoterotita kai gia alli mia fora apokaliptete i farsokomodia pou serni o Kostadopoulos, ma to soso misalodoxos? ma toso mateoponos? proti fora exoume di tetio dimarxo na 8eli na parastisei ton Iroa me ta Kolan. Toso poli na glifei tous Velvedinous se ti arages na aposkopei aytin i metaxirisi? Min xexnate pos o Kostadopoulos itane aytos pou sinfonise telika na onomastei o Neos Dimos Srvion kai Vekvedou. I kivernisi i8ele mia apofasi apo prosfati dimotiki Arxi kai aytin tin edose o Kostadopoulos o opios akoma kai simera ginete ermeo tou Stergiou kai olokliris tis MKO tou Belvedou, giati arages? oi Swerviotes den boroune na to adiliftoune? Eytixos Niko to adiliftikes grigora kai pires tin katalili apofasi. Niko kai Xristo - Daskale, proxorate dinamika stis epomenes ekloges na apalaxtoume mia kai kali apo ka8e xeno kai agnosto me ta Servia opos itane oloi oi ipopsifoi ton dimotikon sindiasmon. Kostadopoulos - Makrigiannis - Papadopoulos - Tsiga. Ta Servia me tin olin aytin tin agonistiki kai martiriki Istoria pou koubalane axizoune ena kalitero Mellon. Den xriazomaste Iroes me Kolan kai imitiasion Roben ton Xazon kirie Kostadopoule.

Ανώνυμος είπε...

KOstadopoule Eisageleas den iparxei? mipos den xeris to tilefono tou i to grafio tou? Den bori oi episimoi eklegmenoi ekprosopoi na apodokimazode, pou einai i 8esi tou Periferiarxi protistos na diasfalisei tin 8esmiki kai nomiki ipostasi ton ekprosopon? To gegonos tis apodokimasias kirie Kostadopoule sas aresi den sas aresi apotelese alli mia Niki ton Velvedinon stin prospa8ia tous na torpilisoune ton 8esmo tou Kallikrati, giati arages den pernete 8esi? Giati exakolou8ite kai paristanete ton Iroa me ta Kolan? Se ti prosdokite mellodika? Mipos to Dimarxio Servion itane mia profasi etsi oste Mellodika na anarixi8ite se pollitika axiomata? Erotimata sta opia den apadisate pote. Lipon irthe i ora na apadisoune toso o Nikos oso kai o Xristos.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι οτι και να κάνει τους Βελβεντινούς οσο και να τους χαιδέψει, δέν πρόκειται να τους έχει μαζύ του τις επόμενες εκλογές που τόσο θα ήθελε.Ας το παρει λοιπόν απόφαση μια κι έξω. Τελείωνε με τους Βελβεντινούς, πάρτε απόφαση σε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και απαλείψετε το ονομα ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ,ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ σκέτο, νέτο. Διότι τις επόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ δεν θα έχει το προνόμιο να είναι μόναδικός υποψήφιος. Οσο για τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. Λαζαριωτη, ΑΡΓΆ ΤΟ ΚΑΤΆΛΑΒΕ, ΈΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΆ ΜΠΡΆΒΟ ΤΟΥ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Α Ρ Γ Α..

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ. Λαζαριωτη... γιατι η ανοχη και η αξιοπρεπεια εχουν τα ορια τους.Βεβαια για να λεμε και την αληθεια λιγο αργα θυμηθηκατε να ρθειτε ως εκλεγμενοι στο Βελβεντο.
Υ.Γ. Στην επομενη διακοπη νερου στο Βελβεντο θα φταιει καιπαλι ο Δημος?
Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας τελικα!!!
Μια βελβεντινια

Ανώνυμος είπε...

Κυριε δημαρχε,
μετα τις εξελιξεις του χθεσινου Δ.Σ. του δημου Σερβιων-Βελβεντου,και ενα χρονο σχεδον μετα τις εκλογες της τοπικης αυτοδιοικησης στις οποιες η πολη των Σερβιων με την συντριπτικη της πλειοψηφια εμπιστευτηκε εσας και τον συνδυασμο σας,διαπιστωνω οτι ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ παταγωδως,ως αυτοδιοικητικος αυτης της πολης.
Ως ψηφοφορος του συνδυασμου σας,και ως κατοικος Σερβιων,σας πιστεψα.Ειδα ατομα νεα,αφθαρτα,εντιμα,επαγγελματικα και κοινωνικα καταξιωμενα,ατομα που αγαπουν και ενδιαφερονται για το μελλον της κοινωνιας που ζουμε,να απαρτιζουν το ψηφοδελτιο σας.
Τι καλυτερο λοιπον για εναν τοπο?
Ετσι καπως,απχισε,δειλα δειλα,να υπαρχει "λαικη συμμετοχη".Το ειδαμεσε συνελευσεις,σε Δ.Σ,μεσα απο ομαδες εθελοντισμου,συλλογων κλπ.
Εσεις,(ξαφνικα για εμας),καπου εκει,απευθυνομενοςστο Δ.Σ.,στο κοινο,on line,μας ειπατε "δημος δεν ειναι τα Σερβια, τα Σερβια ειναι η εδρα του δημου".Τα υπολοιπα που δεν ειπατε τα μαρτυρουσαν,το υφος σας,ο τονος της φωνης σας και οι χειρονομιες σας(αλλες 2-3 φορες σας ειδαμε σε παρομοια κατασταση,περιπτωση Μικροβαλτου,Τζιουτζια-ποτε ομως με τους συνδημοτες μας Βελβεντινους)
Αληθεια κ.δημαρχε,ηρθατε απο την Κοζανη,τον τοπο κατοικιας σας,να μας πειτε τι ειναι τα Σερβια?
Δεν ξεραμε εμεις οτι τα Σερβια αποτελουν την εδρα του Καλλικρατικου δημου?
Φερατε πολλες φορες ως παραδειγμα,δημοσια,την κοινωνια του Βελβεντου(και καλα κανατε).Ειδατε ομως πως προκαλλουν "οι ηγετες",τους πολιτες του για συμμετοχη?Πως προκαλλουν το τοπικο αισθημα και τι πετυχενουν με αυτο?
Γιατι εγω,εμεις το παρακολουθουμε αυτο ενα χρονο τωρα,το ιδιο και την δικη σας στρατηγικη.
Με λυπη μου κ.δημαρχε διαπιστωνω οτι βρισκεστε στην απεναντι οχθη!
Ολοι αυτοι που πλειοψηφικα εμπιστευθηκε ο κοσμος των Σερβιων αποχωρουν απο κοντα σας.Γιατι αραγε?
Που ειναι οΣαββιδης,ο Καραγιωργος,ο Τσαρμανιδης,η Χρηστακη....
Ποσοι πολιτες παρακολουθησαν τα 2-3 τελευταια Δ.Σ?
Γιατι ο Καραντακος,ο Τσιρεκας,ο Δισερης,ο Λαζαριωτης,ο Ελευθεριου,απο την αντιπολιτευση ο Γ.Παπαδοπουλος, ο Μακρυγιαννης ασκουν κριτικη για την μη αντιμετωπιση,και αν ειναι δυνατον, την μη ενημερωση καποιων θεματων!
Γιατι κ.δημαρχε περιμενετε και θελετε να δωσετε χρονο,σωνει και καλα,σε μια κοινωνια που δεν σας αποδεχετε,και που στο κατω-κατω,εχει τους δικους της στοχους,να ερθει να σας δωσει τα "φωτα"της?
Ολοι οι παραπανω ειναι τυφλοι,η εμεις οι κατοικοι κατεβηκαμε απο το φεγγαρι?
Λυπαμαι πολυ,οχι γιατι δεν αγαπησατε την πολη αυτη,αλλα ουτε την τιματε οπως αυτη σας τιμησε!
Γραφω ως πολιτης αυτης της πολης που μεγαλωσα,ζω με την οικογενεια μου και εργαζομαι,και που τοσο αγαπω!

Ανώνυμος είπε...

Iroas me ta Kolan, kalo mou akougete

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ με μόνιμη κατοικία στα ΣΕΡΒΙΑ, επιροή, και και πρώην υποστηρικτής του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, αλλά φοβερά απογοητευμένος με την διοίκηση του Δήμου και με την σταση του απέναντι στους ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ, μόνον τα χέρια μας πιάνει κάθε φορά που μας βλέπει και τίποτα άλλο δέν κάνει, πηγαινοέρχοντας καθημερινά στην ΚΟΖΑΝΗ οπου είναι και ο τόπος κατοικίας του.Λοιπόν η απαλειψετε το 0νομα ΒΕΛΒΕΝΤΟ , η Κάνε ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, η πήγαινε στο ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ να φτιάξετε την σκεπή του Σχολείου.Συμφονώ απόλυτα με τον 6,33

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕ 5:56
ΧΑΧΑ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ?
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΙΒΡΕΣ?
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?

ai-vreS είπε...

1. Δεν ρώτησε κανείς τον Κωνσταντόπουλο για το όνομα.
2. Ο "Καλλικράτης" από ότι θυμόμαστε (το χωροταξικό τουλάχιστον) οριστικοποιήθηκε το Μάιο 2010 και οι εκλογές έγιναν το Νοέμβρη του 2010.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙ-ΒΡΕΣ.

ai-vreS είπε...

???

Ανώνυμος είπε...

Etsi akrivos einai Ai-vres, den eisai enimeromenos se parakalo rotise kai ma8e.

Ανώνυμος είπε...

se

Το Προφίλ μας