Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

30χρονη από τη Δεσκάτη γέννησε στο ταξί!

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στο δρόμο προς το νοσοκομείο, μέσα στο ταξί, σε δύσκολες συνθήκες με 5-7 βαθμούς κάτω του μηδενός, γέννησε μία 30χρονη από τη Δεσκάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γυναίκα ξεγέννησε ο ταξιτζής σύζυγός της. Το περιστατικό παρά τις δυσκολίες, είχε αίσιο τέλος, καθώς το αγοράκι που ήρθε στη ζωή χαίρει άκρας υγείας, ενώ πολύ καλά στην υγεία της είναι και η ευτυχισμένη μάνα.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το ζευγάρι ξεκίνησε τα ξημερώματα με το οικογενειακό ταξί, προκειμένου να βρίσκεται στο νοσοκομείο Γρεβενών στις 7 το πρωί για προγραμματισμένη γέννα. Στο δρόμο όμως το αυτοκίνητο υπέστη βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Την ίδια στιγμή «έσπασαν τα νερά». Η γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα φώναξε τον άνδρα της ότι το παιδί άρχισε να βγαίνει. Ο πατέρας χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβγαλε τις πιζάμες της γυναίκας και τη βοήθησε να γεννήσει. Σύμφωνα με τις περιγραφές του …μαιευτήρα πατέρα, όταν βγήκε το παιδί δεν έκλαψε. Το έπιασε από τα πόδια το γύρισε ανάποδα και τότε ακούστηκε το κλάμα του μωρού. Στη συνέχεια ακούμπησε το μωρό πάνω στην κοιλιά της μητέρας και έδεσε μα σπάγκο τον ομφάλιο λώρο.
Μετά ο πατέρας ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Το ασθενοφόρο παρέλαβε μητέρα και νεογνό και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Γρεβενών για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Μάνα και νεογέννητο αγοράκι χαίρουν άκρας υγείας. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τη λεχώνα με το μωρό οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Το υγιέστατο αγοράκι είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας, η οποία έχει άλλα τρία κοριτσάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας