Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στέλνει σε…ανάκριση ιερέα, με νόμο του…1932 (!), γιατί…υπέγραψε υπέρ του αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μύρου!!!

Από τον «Πρωινό Λόγο»
Σε…ανάκριση, γιατί υπέγραψε και εκείνος την επιστολή δεκάδων πιστών που ζητούσε την ανάκληση της απόφασης της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης να αποπέμπψει τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου από τον ιερό ναό του Αγίου Νικάνορα Κοζάνης, έχει οδηγήσει ιερέα σε χωριό της περιοχής ο ίδιος ο μητροπολίτης Παύλος! Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα ο «Πρωινός Λόγος», η εν λόγω ανάκριση έχει ήδη ξεκινήσει, με βάση το εκκλησιαστικό δίκαιο, ενώ…καλούνται ως μάρτυρες και απλοί πολίτες, άντρες και γυναίκες!
Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρεται στο έγγραφο κλήτευσης πολίτη της περιοχής, εάν εκείνος-η «δεν εμφανιστεί στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, θα οδηγηθεί βίαια και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο μέχρι…300 δρχ. σύμφωνα με το άρθρο 61, του Νόμου 5283/1932»!

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο ιερέας Νικόλαος Κοντός, με πτυχίο Νομικής, (και συντάξας τα σχετικά έγγραφα), η όλη διαδικασία που έχει κινηθεί είναι απόλυτα σύννομη και βασίζεται στην κείμενη νομοθεσία, με τον ίδιο να είναι υποχρεωμένος να αναφέρει αυτολεξεί τις σχετικές παραγράφους.
Η…ανάκριση γίνεται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης από τον πατήρ Αμβρόσιο Στάμπλιακα, μετά, φυσικά, από απόφαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ο οποίος έχει (και όχι οι δυο ιερείς φυσικά, που εκτελούν εντολές) και τη σχετική ευθύνη. Ο μητροπολίτης κίνησε τη σχετική διαδικασία εναντίον του ιερέα, ο οποίος είναι εφημέριος σε χωριό πλησίον της Κοζάνης, με το αιτιολογικό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» (καθώς, τηρώντας το απόρρητο, ο πατήρ Νικόλαος Κοντός αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης), πως ο εν λόγω ιερέας διέπραξε «αδίκημα που εμπίπτει στο εκκλησιαστικό δίκαιο».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το όλο θέμα, που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Πρωινός Λόγος», δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη στάση της Μητρόπολης απέναντι σε όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη, όπως, εν προκειμένω, απέναντι στον ιερέα που υπέγραψε την επιστολή των δεκάδων πιστών υπέρ της παραμονής του αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Μύρου στην ενορία του Αγίου Νικάνορα.
Παναγιώτης Πλιάτσιος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Giannis kernaei, Giannis Pini, etsi akrivos litourgi i Ekklisiastiki Dikeosini, o Maskariotatos einai aytos pou kalei ton ekastote ierea, o idios ton akouei kai o idios telika 8a apofan8ei gia to teliko apotelesma. Orea sistasi..!!!! 2 sapia sistatika minane akoma zodane. To proto einai to Elliniko Kratos kai to deytero einai i Ierarxia tis Ekklisias. Prosexte lipon me tin katareysi tou protou 8a parei bala kai to deyterokai na doume meta pou 8a pate na kriftite. Se teties diskoles stigmes kai dokimasies pou pernaei i Ellada mas i Ekklisia 8a prepi na enonei kai oxi na dixazei pistous kai koinonies. Enies psiles gia na katanoi8oune apo to n Maskariotato Kozanis o opios zei se ena gialino kosmo pou to mono pou ton endiaferi einai oi Eylogies to piston (xorigies kai dories) kai ta Kyrgiakatika pagargia. Xexnaei lipon tin Laiki parimia: Boei Laou, Orgi 8eou!!!

Sinexizete ........!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΥΔΟΥΔΕΣ....ΟΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ...ΟΟΟΞΩ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΟΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΝΗΣ...ΟΟΟΞΩ Ο ΛΙΑΝΗΣ...ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ...ΟΟΟΞΩ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΟΛΟ ΑΛΑΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΡΗΜΑΔΙΟ!!! ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΙΑ...ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ...
ΖΗΤΩ Η ΠΑΟΛΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολλά παραστρατήματα να εχει αυτός ο Μητροπολίτης! Μήπως έχει η ώρα της εργασιακής εφεδρείας επιτέλους και για αυτόν? Απορώ πως ακόμα ειναι Μητροπολίτης!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο περίεργο φαίνεται σε μερικούς στην Ελλάδα προιστάμενος να καλεί σε απολογία υφιστάμενο.

ai-vreS είπε...

Ναι. Σε απολογία γιατί υπέγραψε κατά της απόφασης του Μητροπολίτη και όχι διότι υπέπεσε σε διοικητικό παράπτωμα. Άρα;

Ανώνυμος είπε...

Ara mplogtzi mou Gianis Pini, Gianis xinei....!!!!!!! to ipamwe stin arxi kai to karpouzi kai to maxeri !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κατά το άλλο αποφασίζω και διατάζω, με την πλάτη και την ανοχή βέβαια των πιστών! Φίλε στις16 Νοεμβρίου 2011 10:00 μ.μ. αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας, ή μήπως στους κόλπους της εκκλησίας επικρατεί σκοταδισμός που ευνοεί τον φασισμο? Ειλικρινά δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τέτοιο, αλλα κάποιοι εκμεταλλεύονται το ας το πουμε νομοθετικό κενό και κάνουν του κεφαλιού τους, αφου το ξέρουν δεν θα υπάρξει τιμωρία. Και βέβαια δεν μιλάω για τον ιερέα που υπέγραψε, αλλά για άλλες ανατριχιαστικές πράξεις και την συγκάλυψη αυτών!! Όσο για τον Νόμου 5283/1932 αν τον μελετήσουμε σίγουρα θα ανακαλύψουμε πολλά παραπτώματα και όχι μόνο (παραπτώματα)του μητροπολίτη και όχι μόνο!

Το Προφίλ μας