Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τα Σέρβια εορτάζουν την πολιούχο τους Αγία Κυριακή

Aνακοινώνεται ότι την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 εορτάζει η πολιούχος και έφορος των Σερβίων Αγία Κυριακή.
            Οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σερβίων ως εξής:
-          Τετάρτη 6 Ιουλίου, ώρα 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά της ιερής εικόνας και του ιερού λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας.

-          Πέμπτη 7 Ιουλίου, ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος & Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.
 Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ
(Έξοδος 20,1-17. Δευτερονόμιο 5,1-22)

Τα λόγια αυτά του Θεού, που είναι γνωστά ως "Δεκάλογος του Γιαχβε" ή "10 εντολές", δόθηκαν στο Μωυσή γραμμένα πάνω σε δυο πέτρινες πλάκες. Οι πλάκες αυτές φυλάσσονταν σαν το πολυτιμότερο θρησκευτικό κειμήλιο του ισραηλιτικού λαού μέσα στην Κιβωτό της Διαθήκης, μαζί με μια στάμνα με το μάννα και το ραβδί του Ααρών που βλάστησε.

1) «Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλα από την Αίγυπτο, τον τόπο της δουλείας. Δεν θα υπάρχουν για σένα άλλοι θεοί εκτός από μένα».
2) «Δεν θα κατασκευάσεις για σένα είδωλα και κανενός είδους ομοίωμα. Αυτά δεν θα τα προσκυνάς ούτε θα τα λατρεύεις, γιατί εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός».
3) «Δεν θα προφέρεις χωρίς λόγο και χωρίς ευλάβεια το όνομα του Κυρίου, του Θεού σου».
4) «Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου, να την ξεχωρίζεις και να την αφιερώνεις στον Κύριο. Έξι μέρες θα εργάζεσαι και θα κάνεις, όλες τις εργασίες σου. Αλλά η έβδομη μέρα είναι μέρα ανάπαυσης, αφιερωμένη σ' εμένα, τον Κύριο το Θεό σου. Την ημέρα αυτή δεν επιτρέπεται να κάνεις καμιά εργασία. Το ίδιο ισχύει για τα μέλη της οικογένειά σου, για τους δούλους σου και για τα ζώα σου».
5) «Να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου για να ευημερήσεις και να ζήσεις πολλά χρόνια».
6) «Δεν θα μοιχεύσεις».
7) «Δεν θα κλέψεις».
8) «Δεν θα φονεύσεις».
9) «Δεν θα καταθέσεις ψεύτικη μαρτυρία ενάντια στο συνάνθρωπο σου».
10) «Δεν θα επιθυμήσεις τίποτε απ' ότι ανήκει στο συνάνθρωπο σου. Δεν θα επιθυμήσεις τη γυναίκα του, ούτε την οικία του, ούτε τα κτήματά του, ούτε τους δούλους του, ούτε τα ζώα του, ούτε τίποτα άλλο απ' όσα ανήκουν στο συνάνθρωπό σου» (Έξοδος 20,1-17. Δευτερονόμιο 5,1-22).

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΓΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ! Πουλούσε Την 6χρονη Κόρη Της Σε Παπά – Την Βί@ζε Μέχρι …
http://kwloxaneio.gr/lygisan-akoma-ke-i-dikastes-poulouse-tin-6chroni-kori-tis-se-papa-tin-vize-mechri/#
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ????????????????ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΗ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΑΡΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΓΕΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ?????????????????????? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑ@@@@ΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΜΙΑΡΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ???????????ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ????????????? ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ???????????????????? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ?????????????????????????????? ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΟΥ ????????????????? ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

Το Προφίλ μας