Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δενδροφυτεύσεις και υιοθεσίες δένδρων απο τους μαθητές των σχολείων της περιοχής

Με στόχο την ενδυνάμωση της κουλτούρας πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν για δεύτερη χρόνια φέτος οι δράσεις του Γραφείου Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.
Μετά την επιτυχία της περσινής δράσης για την αυτοπροστασία των μαθητών απο φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, φέτος παίρνει σειρά η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο και του Στρατηγικού Σχεδίου 2015-2020.
Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ηλία Κάτανα “στόχος είναι η δημιουργία νέων αλσυλλίων, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ενώ με τις “υιοθεσίες” δέντρων απο τους μαθητές επιδιώκεται αφενός η εκπαίδευση των μαθητών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ουσιαστική συμβολή τους στην αναδάσωση που είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες  διατήρησης  του κλίματος”.
Για την υλοποίηση της δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, επιλέχθηκαν μαθητές/τριες του Γυμνασίου.
Τα σχολεία της α’ φάσης είναι τα Γυμνάσια:
Λευκοπηγής, Ξηρολίμνης, Αναρράχης, Ανατολικού, Περδίκα, Ποντοκώμης, Αιανής, Άνω Κώμης, Βελβεντού, Γαλατινής, Εράτυρας, Καπνοχωρίου, Νεάπολης, Πενταλόφου, Σερβίων, Σιάτιστας (Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο), Τρανοβάλτου, Τσοτυλίου, Λιβαδερού και Κρόκου, όπου και θα δημιουργηθούν νέα αλσύλλια, μετά και απο συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στις οποίες έχει ήδη αποσταλεί σχετικό έγγραφο. Η β’ φάση θα συνεχιστεί με τα Γυμνάσια Κοζάνης και Πτολεμαϊδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας