Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

«Όλα» για τη Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαϊδα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η τροποποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Τοπικός Πόρος), που αφορά το έργο του εκσυγχρονισμού των υποδομών της Σχολής Πυροσβεστικής στην Πτολεμαϊδα. Το θέμα της τροποποίησης του προϋπολογισμού συζητήθηκε σε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος ζήτησε επιπλέον πίστωση της τάξης των 350.000,00 ευρώ, στον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 1,47 εκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας στους προβληματισμούς που έθεσαν, τόσο ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής όσο και η επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπλειάδου σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι η Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαϊδα «θα λειτουργήσει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι» και θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο του 2017, όταν και θα έρθουν να φοιτήσουν οι πρώτοι σπουδαστές.
Σύμφωνα με το διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Κώστα Γρίβα, η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου και η υπογραφή με την ανάδοχο εταιρία του έργου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων ο κ. Γρίβας επισήμανε ότι για τους εσωτερικούς χώρους απαιτούνται περίπου δύο μήνες, ενώ για τα έργα ανάπλασης των εξωτερικών χώρων αυτά όπως τόνισε μπορεί να ολοκληρωθούν παράλληλα με τη λειτουργία της Σχολής.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας