Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Οι Ελληνες κάνουν περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα-Μεγάλη πτώση στο λιανεμπόριο

Σοκαριστική πτώση κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον περασμένο Μάιο, υποχωρώντας κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2015.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», προκύπτει ότι ο Μάιος του 2016 ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η μεγαλύτερη πτώση στον τζίρο, σε αξία αλλά και όγκο, παρατηρείται στις πωλήσεις καυσίμων και τροφίμων, με την υψηλή ανεργία και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, να επιδρούν αρνητικά στην κατανάλωση.
Ο κύκλος εργασιών στα πρατήρια καυσίμων υποχώρησε κατά 16,7%, στα σούπερ μάρκετ κατά 7,2%, στα καταστήματα ειδών ένδυσης- υπόδησης κατά 5,6% και στα βιβλιοχαρτοπωλεία κατά 4,7%.
Μεγάλη υποχώρηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις και στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, μανάβικα κ.λπ.), κατά 7,4% τον Μάιο του 2016 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο υποχώρησε κατά 6,4% τον Μάιο του 2016, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.
Επιπλέον, η κατηγορία καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση (7,1%). Αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση του όγκου πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ (6,2%), τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης (6,8%) και στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (6,8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας