Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΥΠΑΑΤ σημερα στη συνάντηση με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης: Να δοθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στον κρόκο Κοζάνης

«Ένα βασικό “εργαλείο” για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης αποτελεί ο κρόκος, που είναι και κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό και εξαγωγικό προϊόν», σημείωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη συνάντηση που είχε στις 28 Ιουλίου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης, όπου και επεσήμανε ότι θα «καταβληθεί κάθε προσπάθεια στήριξης των συνεταιρισμένων παραγωγών».
Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι  «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αναγκαστικότητα του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης» και ανακοίνωσε ότι  το ΥΠΑΑΤ «εξετάζει τη δυνατότητα καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που βεβαίως διακινούν το προϊόν τους μέσα από τον συνεταιριστικό φορέα τους».     

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ:
«Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Στη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του Συνεταιρισμού, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στήριξης των συνεταιρισμένων παραγωγών και της ιστορικά διαμορφωμένης, κοινωνικής συλλογικής τους επιχειρηματικής προσπάθειας, σε ένα κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό και εξαγωγικό προϊόν όπως είναι ο κρόκος, που αποτελεί, όπως είπε, βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αναγκαστικότητα του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης και πρόσθεσε ότι εξετάζεται από το ΥΠΑΑΤ η δυνατότητα καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που βεβαίως διακινούν το προϊόν τους μέσα από τον συνεταιριστικό φορέα τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας