Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γεννηματά: Ο Τσίπρας επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση που διοργάνωσε η κυβέρνηση στο προαύλιο της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα ήταν «ένα σόου» και ότι «υποβιβάζει» ένα τόσο σημαντικό θέμα, σε ζήτημα μικροκομματικής αντιπαράθεσης.
Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:
«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της.
Επέλεξε ξανά το show από την ουσία.

Αγνόησε το αναθεωρητικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα. Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.
Για να το πετύχει δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων.
Χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα του δήθεν νέου. Πρακτικές που εκφράζουν το «πιο παλιό, από το παλιό» στην πολιτική!
Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή.
Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας.
Το έχουμε ξαναπεί:
Η Κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού.»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας