Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Με ενδιαφέρουσες ομιλίες και γεύσεις που προκαλούν συνεχίζεται το Agrofest – Απόψε η αυλαία

Συνεχίζονται για τελευταία μέρα σήμερα Κυριακή οι εργασίες του Agrofest στα Σέρβια Κοζάνης. Χθες Σάββατο 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού και έδωσαν «χρώμα» στο φεστιβάλ.
Ο Brand Manager κ. Γιώργος Τζιούμαρης στην εισήγησή του εισήγαγε το κοινό στην έννοια του branding, επισήμανε τις συνήθεις παρανοήσεις που υπάρχουν και έδωσε συμβουλές σε εκθέτες και επισκέπτες για το πώς μπορούν να χτίσουν το μύθο του προϊόντος τους.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα το γαστρονομικό event  με καλεσμένο τον executive chef του  Boulevard της Κοζάνης, Γιάννη Γιαννίτσα. Ο κ. Γιαννίτσας μαγείρεψε με λιμνίσια ψάρια και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Το ελαιόλαδο των Ιμέρων, ο κρόκος Κοζάνης, η πιπεριά Φλωρίνης, το τσίπουρο Σερβίων και τα ντοματίνια Βελβεντού συνόδεψαν με τον καλύτερο τρόπο τους γουλιανούς και τις καραβίδες της λίμνης Πολυφύτου. Ο διακεκριμένος chef κ. Γιαννίτσας , λάτρης των συνταγών με παραδοσιακά προϊόντα έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και δημιούργησε οπτικά και γευστικά αριστουργήματα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες που δοκίμασαν τις γεύσεις.
Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν είναι:
1. Καραβίδα πλακί λίμνης Πολυφύτου με κρέμα πιπεριάς και λαχανικά αρωματισμένη με τσίπουρο.
2. Καραβίδα λιμνίσια με κόκκινο τσάι αρωματισμένη με αγουρέλαιο Ιμέρων και λεμόνι
3. Γουλιανός πλακί αρωματισμένος με ρίγανη
4. Ρύζι με ψάρια της λίμνης και κρόκο Κοζάνης
5. Γουλιανός με κρέμα πιπεριάς και γλυκά σκορδάτα ντοματίνια Βελβεντού
Το φεστιβάλ κλείνει απόψε Κυριακή τις πύλες του στις 23.00. Υπενθυμίζεται πως στις 19.30 είναι προγραμματισμένη η ημερίδα της NOVACERT με θέμα: «Εγκατάσταση νέων γεωργών»: Δυνητικοί δικαιούχοι, Κριτήρια επιλεξιμότητας και ενίσχυση μοριοδότησης», ενώ στς 21.00 θα γίνει μουσική εκδήλωση με Παραδοσιακούς  χορούς από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν έχεις κόσμο να δείξεις δείχνεις φαγητά. Άντε δείξτε τα φαγητά. Χωρίς παρεξήγηση στον καταξιωμένο σεφ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας