Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο αεροδρόμιο της Πάρου δυο μέρες μετά τα εγκαίνια - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

- Επιβάτες που κάθονται στα πατώματα ή κοιμούνται... στρωματσάδα
- Πολύμπριζα και συσκευασίες πεταμένα σε γωνίες του νέου αεροδρομίου δύο μέρες μετά τα εγκαίνια που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
- "Μινιμαλιστικό" το δωμάτιο πρώτων βοηθειών που δεν έχει ούτε βαμβάκι
- Μη λειτουργικό για μεγάλα αεροσκάφη το αεροδρόμιο της Πάρου παρά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις
- Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του newsit.gr Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το νέο αεροδρόμιο της Πάρου αποτελεί ένα έργο "πνοής" για τους κατοίκους του κυκλαδίτικου νησιού, που πλέον εκτός από ακτοπλοϊκώς, συνδέονται με την υπόλοιπη χώρα και από αέρος. Ωστόσο οι εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου δεν είναι αυτό που λέμε... στολίδι. Κάθε άλλο.


Δύο ημέρες μετά τα εντυπωσιακά εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου, στα οποία έδωσε το παρών ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, και τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη λειτουργία του νέου αερολιμένα του νησιού.
Το έργο, που αποτελούσε προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού και παράλληλα όνειρο ετών για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Πάρου, εξακολουθεί να μη δίνει λύση στο χρόνιο αίτημα των ντόπιων για ενα υπερσύγχρονο σταθμό ο οποίος θα φιλοξενεί μεγάλα αεροσκάφη απο ολόκληρο τον πλανήτη την ώρα που η εικόνα των καινούριων εγκαταστάσεων δεν εχει διαφοροποιηθεί απο αυτή του παλαιού αεροδρομίου.
Το newsit.gr βρέθηκε στο νεο αεροδρόμιο της Πάρου και κατέγραψε τα προβλήματα και τις ελλείψεις μόλις 48 ώρες μετά τη φιέστα των εγκαινίων. Οι κάμερες έφυγαν, οι κορδέλες κόπηκαν, ωστόσο, στο χώρο του νέου αερολιμένα οι χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν καθημερινά περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν από δυο γκισέ ενώ στην αίθουσα αναχωρήσεων τα 10 καθίσματα δεν φτάνουν για να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες ταξιδιώτες που συνωστίζονται μέσα σε 70 τ.μ.
Στους διαδρόμους, εκτός απο τουρίστες ξαπλωμένους στο πάτωμα που περιμένουν την αναχώρησή τους, συναντά κανείς κούτες, λάμπες, πολύμπριζα και ράφια (!) τα οποία ενδεχομένως να κρύφτηκαν προκειμένου να βγει η αναμνηστική φωτογραφία των εγκαινίων.

Όποιος επιβάτης εχει την ατυχία να τραυματιστεί και να αναζητήσει τις πρώτες βοήθειες θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού καθώς ο χώρος των πρώτων βοηθειών παρέχει μόνο ένα άδειο γραφείο και μια ξεχασμένη σκάλα.

Βαμβάκι... από αστυνομικό!
Πιο τυχερή στάθηκε μια οικογένεια Γερμανών που αναζητώντας λίγο βαμβάκι με ιώδιο για το παιδί τους εξυπηρετήθηκε απο έναν αστυνομικό που ειχε στην τσάντα του τα απαραίτητα...











Πέρα, όμως, απο τα προβλήματα στις υποδομές το νέο αεροδρόμιο παραμένει μη λειτουργικό για αεροσκάφη μεγάλου τύπου καθώς τα αεροπλάνα που προσγειώνονται εκτελούν μονο μικρά δρομολόγια με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις απο δημοφιλείς πρόδρομους του εξωτερικού.
Όπως καταγγέλουν κάτοικοι και φορείς του νησιού, το νέο αεροδρόμιο δεν προσφέρει πολλά περισσότερα απο το παλιό με δεδομένο ότι η Πάρος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και για την Αμερική.
«Από τη στιγμή που και πάλι τα μεγάλα αεροπλάνα δεν προσγειώνονται απευθείας στο νησί τι κερδίσαμε; Έπρεπε τα μεγάλα τσάρτερ να φεύγουν απο το Λονδίνο και να έρχονται απευθείας εδω. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», λέει στο newsit.gr ο κ. Παναγιώτης, τουριστικός επιχειρηματίας που κάθε καλοκαίρι συνεργάζεται με εκατοντάδες τουρίστες απο τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να φέρει στο νησί επιπλέον 150.000 τουρίστες ετησίως οι οποίοι ,ωστόσο, θα υποβληθούν στην ταλαιπωρία της ουράς και της ορθοστασίας και κατόπιν θα αλλάξουν πτήση για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, όσο το μεγάλο brand του Αιγαίου παραμένει μακριά από τα μεγάλα αεροσκάφη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας