Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη στη συζήτηση επί της προτάσεως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι.
Η μεγαλύτερη, μετά την μεταπολίτευση, κρίση ανακυκλώνεται.
Οι Έλληνες λένε «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Η εθνική ισχύς της χώρας μειώνεται, αντί να αυξάνει μέσα σε μια συγκυρία έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που θα διαμορφώσουν τους νέους χάρτες του παγκόσμιου μέλλοντος.
Από τις απαντήσεις που θα δώσουμε συλλογικά ως λαός,  θα εξαρτηθεί το πώς θα μοιάζει το μέλλον αυτού του τόπου και τι θα είναι αυτό που τελικά θα αφήσουμε κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Δεν είναι όλες οι απαντήσεις σωστές. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία. Υπάρχουν και λάθος απαντήσεις, που  μπορεί να φαίνονται ελκυστικές αλλά είναι κατά βάση παραπλανητικές. Αποπλανούν.
Αλλά για να δώσει ο ελληνικός λαός τις σωστές απαντήσεις μπροστά στις προκλήσεις που βιώνει πρέπει να έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων.
Δικαιούται να ξέρει πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις που τον αφορούν και επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή του.

Αυτή πρέπει να είναι και  η κορυφαία προτεραιότητα συνολικά γα το πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή, στο βαθμό που πραγματικά θέλουμε να ξαναβρεί την αξιοπιστία του και να ξαναχτίσει δεσμούς εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Η ειλικρίνεια πάνω από όλα.
Τουλάχιστον για εμάς στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η αλήθεια  θέλουμε να είναι και είναι,  η πυξίδα της συνολικής πολιτικής στρατηγικής μας.
Είναι για μας θεμελιώδης η σχέση αλήθειας και Δημοκρατίας.
Αλήθεια χωρίς ωραιοποιήσεις.
Αλήθεια χωρίς ιδεολογικό make up και  άλλοθι για αντιλαϊκές πολιτικές.
Αλήθεια χωρίς συμβιβασμούς, συμψηφισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια μισής αλήθειας που έχουν  στόχο τελικά όχι την «αποκάλυψη αλλά την  – απόκρυψη».
Χωρίς γαϊτανάκι παραπληροφόρησης,  που κάνει τον ελληνικό λαό να θυμώνει ακόμη περισσότερο και να απαξιώνει συλλήβδην στη συνείδησή του, πρόσωπα, θεσμούς και διαδικασίες.
Γιατί αλλιώς ποια θα είναι η κατάληξη  αυτής της απαξιωτικής διαδικασίας;

Μήπως κάποιος κύριος Τραμπ «αλά ελληνικά»;  
Κάθε απόπειρα κουκουλώματος, συγκάλυψης είναι βούτυρο στο ψωμί του αντιδημοκρατικού λαϊκισμού και της ακροδεξιάς δημαγωγίας που απειλούν να βάλουν τέλος στις δυτικές δημοκρατίες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.
Εδώ λοιπόν θα κριθούμε όλοι  μας.  Αν φοβόμαστε  το φως.
Εμείς ως πραγματικά υπεύθυνη,  δημοκρατική και προοδευτική δύναμη,  είπαμε και το εννοούμε πλήρως:
Όλα στο φως! Κανείς και τίποτα στο σκοτάδι.
Γι’ αυτό και ψηφίσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε την σημερινή πρόταση της Ν.Δ. για τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015.
Για τους ίδιους λόγους   επιμένουμε και απαιτούμε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, απ’ όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει:
  • όλα όσα έγιναν στην οικονομία και την χώρα από το 2001 έως σήμερα για τα αίτια της κρίσης προτάσσοντας την επίμαχη περίοδο.
Η υπερψήφιση της πρότασης για την σύσταση της προτεινόμενης εξεταστικής επιτροπής συνοδεύεται από την ρητή δέσμευση ότι ο εκπρόσωπος μας θα θέσει εξ’ αρχής ζήτημα επέκτασης της για όλη την ανωτέρω περίοδο.
Θα είναι τεράστιο ιστορικό λάθος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα φέρουν βαρύτατες ευθύνες γι αυτό,  αν δεν αποκαλυφθεί πλήρως τι έγινε και τι δεν έγινε στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
Θα είναι ιστορικό  λάθος  με συνέπειες και για το μέλλον , αν αφήσουμε τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης και των θεωριών συνομωσίας, απλά διότι έτσι κάποιοι βολεύονται και δεν χαλάει η ησυχία τους και η υστεροφημία τους.

Ζούμε όλα αυτά τα χρόνια μια τραγωδία. 
Μόνο μέσα από την  κάθαρση,  όσο επώδυνη κι αν είναι για όλους του πολιτικούς χώρους, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με αξιοπιστία για μια νέα μεταπολίτευση.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε την κοινωνία πως ως πολιτικοί εκπρόσωποί της  μαθαίνουμε από τα λάθη  μας,  αλλάζουμε και  μπορούμε να εγγυηθούμε μια ασφαλή πορεία για το μέλλον. Δεν μας χρειάζονται κάθε λογής σωτήρες και παπατζήδες.

Το μήνυμα είναι να μεταδώσουμε πως πήραμε το μήνυμα.
Ένα μήνυμα που σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης το πολιτικό μας  σύστημα δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι το έχει πάρει.
Αντίθετα συνεχίζουμε να εκπέμπουμε σε όλα τα θέματα λάθος μήνυμα όπως με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  εκπέμψαμε και στην πρόσφατη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.
Και φοβάμαι ότι ούτε στο  μείζον θεσμικό ζήτημα  της Συνταγματικής Αναθεώρησης η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δείχνει καλά σημάδια.
Ο Πρωθυπουργός χθες  απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της.
Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.
Για να το πετύχει, δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων.
Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Στις 28/07/2015 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προς τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για την ύπαρξη «plan B υπό τον έλεγχο του κ, Πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε» (όπως είπε ο ίδιος).
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας μου, έσπευσε στις 31/07/2015 να τον καλύψει.
Απόλυτα μάλιστα. Τον χαρακτήρισε και πολύτιμο «asset» για την χώρα.
Αυτά… last year.

Μερικούς  μήνες μετά,  τα όσα έλεγε το «asset»  της χώρας , χαρακτηρίζονταν από τον κ. Τσίπρα και τους Υπουργούς του ως «ανοησίες», και ο κ. Βαρουφάκης ερρίφθη με ευκολία στην «πυρά» , από τους πρώην κολλητούς του.
Ο κ. Τσίπρας αφελώς πιστεύει πως με το να επικαλείται αυταπάτες και  ψευδαισθήσεις  απαλλάσσεται και από τις ευθύνες του.
Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Αυταπάτες ή όχι, μιλάμε για συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές  που κόστισαν στη χώρα ακριβά.
Δεν χάθηκε απλά χρόνος. 
Υποθηκεύτηκε η χώρα. 
Χάθηκε χρήμα.
Ελληνικό χρήμα.
  • Μνημόνιο για πάντα με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου.
  • Μόνιμη επιτροπεία και η δημόσια περιουσία ενέχυρο για έναν αιώνα.
  • 86 δις ευρώ χάθηκαν από την Ελληνική Οικονομία.
  • 20 περίπου δις χάθηκαν από το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσα από την απαξίωση των μετοχών των Τραπεζών.
  • Παρατεταμένη ύφεση, ανεργία, φοροκαταιγίδα, λουκέτα στις επιχειρήσεις.
  • 26.000  επιχειρήσεις έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ.
  • 12,5 δις νέα μέτρα  για τα ελληνικά νοικοκυριά. Πλήρωσαν το μάρμαρο κυρίως οι φτωχότεροι. Δεν προστατεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους αδύνατους, φτωχαίνει όλο και περισσότερους.
  • Και ακόμα στον κρισιμότερο παράγοντα ισχύος, ανάπτυξης και ευημερίας, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε υποστεί πανωλεθρία μισό εκατομμύριο από το πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού έφυγε, ζει και εργάζεται στο εξωτερικό

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ο κ. Galbraith στο βιβλίο του μας πληροφορεί ότι όλα ήταν στο πρόγραμμα, στο «Σχέδιο Χ»:  Υπάρχουν αναφορές για ρόλο του στρατού (!!), προτάσεις για «επιστράτευση»εργαζομένων, επίταξη οργανισμών, κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος, έκδοση νέου νομίσματος, «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών και άλλα ανατριχιαστικά.
Στη σχετική – προφητική δυστυχώς όπως αποδείχτηκε – επίκαιρη ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα για τους κρυφούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης αυτό το μοιραίο για τη χώρα διάστημα.
Τότε  ο κ. Τσίπρας με δήθεν αφοπλιστική αφέλεια μου απάντησε ότι « Ναι φυσικά εγώ είχα δώσει τις σχετικές εντολές για την επεξεργασία εναλλακτικού σχεδίου για την περίπτωση που η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης οδηγούσε τη χώρα σε αδιέξοδο. Και θα έπρεπε κ. Γεννηματά να με εγκαλέσετε αν δεν το είχα κάνει, όχι επειδή το έκανα».

Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από τον Πρωθυπουργό!
Όμως το επιχείρημα σας ήταν και είναι σαθρό κ. Πρωθυπουργέ!
Πρόκειται για μια ακόμα σοφιστεία, υπεκφυγής και αδυναμίας.
Έτσι γίνονται οι εναλλακτικοί σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στις δημοκρατικές χώρες κ. Τσίπρα;
Από μηχανισμούς στα όρια παρακρατικής λειτουργίας που στήνονται εν κρυπτώ στις παρακάμερες των υπουργικών γραφείων;
Με φίλους, κολλητούς και περαστικούς, πρόσωπα χωρίς καμία θεσμική υπόσταση , λογοδοσία και ευθύνη;
Αλήθεια, διαπράξατε αυτό το ατόπημα; Το κάνατε πραγματικά; Εξηγηθείτε επιτέλους, ένα χρόνο σας ρωτάμε.
Και αφού δώσατε αυτή την εντολή , θα καταθέσετε επιτέλους το σχέδιο αυτό στη Βουλή, όλοι λένε ότι το παραλάβατε.
Σας το ζητάμε από πέρυσι.
Εμείς δεν θα υποκύψουμε στην σεναριολογία ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B, plan X, ήταν δόλος ή πλάνη;
Αυτά πρέπει να διερευνηθούν και από την Βουλή και από την Δικαιοσύνη.
Για να μάθει ο Ελληνικός λαός ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη χώρα  στο χείλος του γκρεμού.
Για να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων.  

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Θεωρώ αδιανόητο η Εξεταστική Επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων  των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα όπως αναλυτικά αναφερόμαστε στην πρόταση μας.
Αρκετά ταλαιπωρείται 6 χρόνια ο Ελληνικός λαός, χωρίς να γνωρίζει το πώς, και γιατί φθάσαμε στην κρίση.
Αυτή την κρίση που είχε ένταση και διάρκεια, που επέφερε θυσίες, ανεργία, που άλλαξε στο δυσμενέστερο την ζωή των Ελλήνων πολιτών.
Όμως δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Δεν φθάσαμε ξαφνικά στα δυσβάσταχτα χρέη και σε 35 δις ευρώ ετήσιο έλλειμμα το 2009.
Υπήρξαν πολιτικές, λάθη, παραλήψεις, που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, δεν άρχισε η οικονομική ζωή το 2009.
Η κρίση έφερε τα μνημόνια, όχι τα μνημόνια την κρίση.
Αλλά όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που διαφωνούν άγρια για τον Βαρουφάκη, ξαφνικά «τα βρίσκουν».
Ανίερη συμφωνία σιωπής. Η περίοδος 2004-2009, ιδιαίτερα, διαγράφεται επιμελώς και από τους δύο. Λωτοφάγοι. Στην ουσία συνένοχοι για την απόλυτη σιωπή.

Αυτή την περίοδο όμως έγινε ο εκτροχιασμός, δημιουργήθηκαν τα μεγάλα ελλείμματα.
Τότε τινάχτηκαν στον αέρα οι δημόσιες δαπάνες, τότε έφθασαν στο αποκορύφωμα η σπατάλη, η ασυδοσία στην υγεία, τα χρέη, τα εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφέτια.
Κύριε  Μητσοτάκη  καταψηφίσατε  την εκλογή του κ. Παυλόπουλου, λόγω της διαφωνίας σας με  όσα συνέβησαν εκείνη την εποχή,
Τώρα γιατί έχετε γλωσσοδέτη; η ερώτηση για εσάς προφανώς είναι ρητορική.
Αλλά για τον  κ. Τσίπρα είναι απορίας άξιον γιατί  φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για τις ευθύνες της ΝΔ.
Απόλυτη προστασία στα πεπραγμένα της περιόδου εκείνης. Συγχαρητήρια στην πρώτη φορά αριστερά.
Ως εδώ όμως, κύριοι! Είναι ώρα να μιλήσουμε για όλους και για όλα κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια.
ΣΥΡΙΖΑ και  Ν.Δ. κερδοσκόπησαν  πολιτικά στην περίοδο της κρίσης εις βάρος μας αλλά και ουσιαστικά εις βάρος της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε την μάχη μόνο του. Δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό.
Προσπαθήσαμε απέναντι μάλιστα σε μια ανέτοιμη για την κρίση Ευρώπη, να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
Αυτό απαιτούσε το Εθνικό συμφέρον πρωτίστως για λόγους ασφαλείας.
Η επιλογή αυτή ιδιαίτερα σήμερα, με τις εξελίξεις στην περιοχή μας,  δικαιώνεται.
Εμείς δεν αρνηθήκαμε  ούτε τα λάθη ούτε τις παραλείψεις και τις αδικίες.
Αρνήθηκαν όμως η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε συναίνεση και συνευθύνη.
Βρέθηκαν μαζί στις πλατείες, έπαιξαν στα «ζάρια» τις τύχες της χώρας.
Καλλιέργησαν τον λαϊκισμό και το διχαστικό κλίμα που οδήγησε στην ενδυνάμωση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η Ν.Δ. με τα Ζάππεια, ο ΣΥΡΙΖΑ με την Θεσσαλονίκη, εξαπάτησαν τους πολίτες, λαΐκισαν, έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις, προκειμένου να φθάσουν στην εξουσία.
Αποτέλεσαν απόλυτα τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να τα  μάθει όλα.
Χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.
Φως για τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων μας.
Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας.
Όχι απλά για λόγους ιστορικούς.
Ούτε με την κρυφή πρόθεση, «εξόντωσης» των αντιπάλων, ή μετακύλυσης ευθυνών σε τρίτους.
Ιδού η Ρόδος…
Ελάτε να σχηματίσουμε τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ειλικρίνειας.
Όπως λέει κι ένας στίχος του Τάσου Λειβαδίτη «Η ειλικρίνεια αρχίζει πάντα εκεί, που τέλειωσαν όλοι οι άλλοι τρόποι να σωθείς».
Έχουμε χρέος εθνικό ν’ αντιστρέψουμε τη φορά των πραγμάτων, πρέπει να βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο.
Οι κίνδυνοι γύρω μας περισσεύουν και η Ευρώπη προσπαθεί να συζητήσει για τη νέα αρχιτεκτονική της.
Η Ελλάδα επιβάλλεται να είναι δυνατή, σταθερή και παρούσα στις εξελίξεις και απέχουμε πολύ από την επιθυμητή και ευκταία κατάσταση.
Αυτό είναι το πλαίσιο της σημερινής συζήτησης, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και παιχνίδι ευθυνών.

Τρία είναι τα κεντρικά ερωτήματα που μας απευθύνουν καθημερινά οι πολίτες :
– Πώς και γιατί μπήκαμε στο Μνημόνιο ;
– Γιατί οι άλλοι βγήκαν κι εμείς παραμένουμε ;
– Τί συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οδηγηθήκαμε στο τρίτο Μνημόνιο με τους πλέον επαχθείς όρους ;

Υπάρχει φυσικά κι ένα τέταρτο ερώτημα, σχετικά με το πότε και πώς θα βγούμε απ’ όλη αυτή την κατάσταση.
Αν προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε ειλικρινά και χωρίς σκοπιμότητες στα τρία πρώτα ερωτήματα, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση και στο τέταρτο.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουμε από τις 22/12/2015 καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα τα διερευνήσει ΟΛΑ, τα πάντα, για τους πάντες.
  • Για τις οικονομικές πολιτικές των περιόδων 2001-2004 και φυσικά τον εκτροχιασμό 2004-2009.
  • Για την διαδικασία ένταξής μας στους Μηχανισμούς Στήριξης του Πρώτου Μνημονίου και για το αν υπήρχαν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.
  • Για τα αποτελέσματα του Πρώτου Μνημονίου, το πώς φθάσαμε στο 2ο και ποια ακριβώς ήταν τα αποτελέσματα από το PSI, την μεγάλη αναδιάρθρωση και απομείωση χρέους το 2012.
  • Για το πώς φθάσαμε στα capital controls, στο 3ο Μνημόνιο (Τσίπρα) και στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που οδήγησε στην «έναντι πινακίου φακής» παράδοσή τους στα κερδοσκοπικά funds.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Εμείς τολμήσαμε.
Δυστυχώς οι 16 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν επαρκούν –κατά τον κανονισμό της Βουλής- για να έρθει προς συζήτηση η πρότασή μας.
Κάναμε έκκληση σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνυπογράψουν την πρότασή μας.
Να συμβάλλουν ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός όλη την αλήθεια.
Καμιά απάντηση ως τώρα. Η κλήση μας προωθείται…
Επανέρχομαι όμως και σήμερα και σας ρωτώ
Κύριε Τσίπρα, θα την υπογράψετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Καθαρές κουβέντες.
Θα συνταχθείτε με την καθαρτήρια διαδικασία ή θα επιμείνετε στην «προστασία» της περιόδου 2004 – 2009;
Θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για το 3ο Μνημόνιο και τα όσα το συνόδευσαν;
Κύριε Μητσοτάκη, θα υπογράψετε την πρόταση μας  ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Καθαρές κουβέντες κι από σας θέλουμε.
Θα συνδιαμορφώσετε μια πλειοψηφία της ειλικρίνειας ή θα συνεχίσετε στην πεπατημένη του χθες με το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό;
Οι μεταρρυθμιστές κάνουν ρήξεις με την νοοτροπία του χθες.
Δεν συμβιβάζονται, δεν γίνονται συνένοχοι του χθες.
Κύριε Θεοδωράκη, κύριε Κουτσούμπα, κύριε Λεβέντη, έχετε και εσείς και την ευθύνη αλλά και την ευκαιρία, να συμβάλλετε με νηφαλιότητα και χωρίς σκοπιμότητες σε μια τέτοια ιστορική καθαρτήρια  διαδικασία.
Σας ζητώ να τολμήσετε και να συνυπογράψετε την πρότασή μας.
Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις όλων σας.
Χωρίς περιστροφές, χωρίς μισόλογα.
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Και όποιος δεν φοβάται ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση.
Η λαϊκή κρίση θα είναι αυστηρή.
Η εκδίκηση της ιστορίας σκληρή,  για όποιον επιλέξει τη συγκάλυψη, το κουκούλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας