Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τις απολύσεις των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας

« Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χέρι χέρι με τον υπόδικο Λαυρεντιάδη οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους στα λιπάσματα Καβάλας ».Στη ΔΕΘ του 2009, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε την πώληση της ιστορικής και μοναδικής Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της χώρας στον Λ. Λαυρεντιάδη.
Το 2010 η εταιρεία εντάσσεται στον όμιλο Λαυρεντιάδη ως ELFE αντί πινακίου φακής.
Μέχρι το 2011 το εργοστάσιο της Καβάλας κάνει ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων, αλλά η ELFE δεν ωφελείται από τα κέρδη, καθώς το οικονομικό αποτέλεσμα χρηματοδοτεί άλλες δραστηριότητες του ομίλου.
Από το 2012 παρά τη μεγάλη ζήτηση λιπασμάτων η παραγωγή διακόπτεται για μεγάλα διαστήματα διότι δεν εξασφαλίζονται έγκαιρα πρώτες ύλες και ανταλλακτικά και έτσι παρά την κερδοφορία η εταιρεία να παρουσιάζει ζημιές και χρέη.
Το 2015 συστήνει εταιρεία και έξι μήνες μετά αφήνει την ΕΛΦΕ χωρίς περιουσιακά στοιχεία με μόνο χρέη προς το δημόσιο. Οι εργαζόμενοι απειλούνται με διαθεσιμότητες και απολύσεις και καταγγέλλουν μεθοδευμένες «επιθέσεις» που γίνονται εδώ και μήνες στους εργαζόμενους με μπράβους, με εκφοβισμούς, με ψεύτικες μηνύσεις, με απολύσεις.
Την ώρα που υπουργοί μαριονέτες επιδίδονται σε ψώνια στο Παρίσι, 51 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων απολύονται με την απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενώ γνώριζε τις ύποπτες μεθοδεύσεις δεν έπραξε τίποτα για την προστασία των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας.
Αποτελεί πατριωτικό καθήκον μας να σταθούμε δίπλα σε όσους διεκδικούν δίκαια και λογικά αιτήματα και αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Αποτελεί πατριωτικό μας καθήκον εντός των θεσμικών και συνταγματικών ορίων να ανατρέψουμε μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση και αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας