Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η κομματική υπηρεσία ως βιογραφικό

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Το βαρύ πυροβολικό των βιογραφικών για τις υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση είναι, ως γνωστόν, η κομματική υπηρεσία. Οχι τώρα. Πάντα. Η ποσότητα και η ποιότητα αυτής, τα γνωστά δηλαδή κομματικά ένσημα, σβήνουν τα υπόλοιπα. Οπότε για ποια πτυχία, για ποιες γλώσσες και για ποιες γνώσεις χειρισμού Η/Υ μιλάμε; Εδώ μιλάει η μπαρουτοκαπνισμένη θητεία στις τοπικές κομματικές οργανώσεις.

Καμία εντύπωση, λοιπόν, από τις αποκαλύψεις ότι αυτός ο κύριος που φιγουράρει από προχθές παντού, υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος υπουργείου, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.
Κακώς η κριτική στάθηκε στην εμφάνιση του συγκεκριμένου τύπου που δεν είναι το θέμα μας. Η εμφάνιση και το στυλ είναι το ελάχιστο πρόβλημά μας. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι σε αυτές τις επιλογές για άλλη μια φορά το μεγάλο θύμα είναι η αξιοκρατία. Ασφαλώς κι ο καθένας θέλει να βάζει στα καίρια πόστα τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και μεταξύ αυτών των “δικών του” κάποιοι θα υπάρχουν με περισσότερα προσόντα από την απλή θητεία στις κομματικές οργανώσεις.
Δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα και οι συνήθειες, όπως αποδεικνύεται. Η ιστορία στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ενός παγόβουνου που λιώνοντας αποκαλύπτει τη σαπίλα που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας