Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Κοζάνης: Στο δρόμο της φοροεπιδρομής των λαϊκών νοικοκυριών ο Δήμος Κοζάνης

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (19 Νοε. 2015) αποφασίστηκε, πλειοψηφικά, η αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 7%.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Κοζάνης ήταν η μοναδική παράταξη η οποία κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής, που συνεχίζει το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, επιδιώκοντας την μετατροπή τους σε φοροεισπράκτορες και «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας.
Το αίτημα μας για άμεση κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για τους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνες, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές φτωχές οικογένειες), μείωση τους εργαζόμενους, τους αυτοαπσχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα, με ταυτόχρονη αύξηση για τους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους του Δήμου (π.χ τράπεζες, αλυσίδες σούπερ Μάρκετ, εργοστάσια), δεν έγινε αποδεκτό από τις άλλες παρατάξεις.
Η υιοθέτηση αυτού του ελάχιστου και εφικτού μέτρου θα έδινε μια ανάσα στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα τους και μια συνεχή φοροαφαίμαξη που τους δυσκολεύει να αντιμετωπίσουν απλά προβλήματα της καθημερινότητας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα μείωση των ανταποδοτικών τελών και γενικότερα της ανταποδοτικής-επιχειρηματικής λειτουργίας του Δήμου, απαιτώντας ταυτόχρονα μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου, σχεδιασμό και εκτέλεση έργων που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών, χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που προέρχονται από το φορολογούμενο λαό και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Όλες αυτές οι διεκδικήσεις είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν πρώτη κύρια υπόθεση του λαϊκού κινήματος γιατί αφορά βασικές λαϊκές ανάγκες,

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοί

Γκουτζηκώστας Γεώργιος
Τσιρέκας Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας