Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εικαστική Έκθεση: «Έπεα Πτερόεντα», της Γλυκερίας Παυλίδου και του Κυριάκου Παπαδόπουλου

Η Γλυκερία Παυλίδου και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γράφουν το 1ο «ελάχιστο ημερολόγιο» της εικαστικής τους φιλίας στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 έως και την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 18:00 με 21:00. 
«Η φιλία δεν είναι απαραίτητη, αλλά ως μούσα που χορεύει με την φιλοσοφία και την τέχνη δίνει αξία στην ζωή».
Τα αριστουργηματικά έργα σκαλισμένα σε χαρτί που δημιουργεί η Γλυκερία Παυλίδου αναπτύσσουν αρμονικό εικαστικό διάλογο με τα γεωμετρικά σχέδια με μελάνι που σχεδιάζει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στο «ατακτοποίητο και ασύμμετρο» τελάρο των έργων τους η Γεωμετρία δρα ως ο αντίποδας του εαυτού τους και ως μηχανισμός που προσπαθεί να παράγει ένα απόλυτα τακτοποιημένο χάος, τέτοιο που οι απόλυτες φόρμες του Κυριάκου Παπαδόπουλου να μεταβάλλονται συνεχώς από την πλαστικότητα των έργων της Γλυκερίας Παυλίδου και το αντίθετο. 
Την έκθεση επιμελείται ο Γρηγόρης Φράγκος, επιμελητής της Μπιενάλε Σαντορίνης και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 19:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, Αγίου Χριστοφόρου 4 (στο πλακόστρωτο δρομάκι λίγο πιο κάτω από την Αίθουσα Τέχνης). Οι καλλιτέχνες θα σας σερβίρουν ζεστή Κρεμμυδόσουπα που θα μαγειρέψει ο Γρηγόρης Φράγκος ειδικά για την εκδήλωση. 
Η Γλυκερία Παυλίδου, είναι εικαστικός, δημιουργεί έργα και μικρές εγκαταστάσεις σε χαρτί, έχει σπουδάσει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Κοζάνη.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είναι εικαστικός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιενάλε Σαντορίνης.
Και οι δύο καλλιτέχνες κατάγονται από την Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας