Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης των νοσημάτων -Ενημέρωση από τις πανελλαδικές μελέτες ελέγχου υγείας»


Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης των νοσημάτων -Ενημέρωση από τις πανελλαδικές μελέτες ελέγχου υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο «Κοβεντάρειο» αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης.
Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας
και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις “Γιατροί του Κόσμου” και “PRAKSIS”.
Παράλληλα στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με έγκυρο τρόπο για την προαγωγή της υγείας και τους τρόπους πρόληψης για διάφορα νοσήματα της εποχής μας.
Τα αποτελέσματα και η ενημέρωση θα γίνουν από τον καθηγητή Αλέξη Μπένο, την επίκουρη καθηγήτρια Μπετίνα Χάιδιτς και την επιστημονική συνεργάτη Μάγδα Γαβανά.
Σημειώνεται ότι οι δύο παραπάνω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης από τον Νοέμβριο 2014 ως το Νοέμβριο 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας