Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι κατέρριψαν πολεμικό αεροπλάνο της Ρωσίας – Παραβίασε λένε τον τουρκικό εναέριο χώρο

- Δύο τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους αέρος – αέρος το ρωσικό Su24
- Οι δύο Ρώσοι πιλότοι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόσομενα καθίσματα, ο ένας δεν έχει εντοπιστεί
- Αρχικά μεταδόθηκε ότι το αεροσκάφος ήταν “αγνώστου εθνικότητας”, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ρωσικό
- Διπλωματικός πυρετός για να μην υπάρξει εμπλοκή Τουρκίας – Ρωσίας στην περιοχή

- «Έχουμε αποδείξεις ότι το αεροσκάφος ήταν στον συριακό εναέριο χώρο», λένε οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Su24 που πετούσε κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καταρρίφθηκε νωρίτερα από ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F16. Το περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα τηλεοπτικού δικτύου και από εκείνη τη στιγμή η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.
Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά που αρχικά μετέδωσε ότι πρόκειται για αεροσκάφος “αγνώστου εθνικότητας” το αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και οι πιλότοι δεν υπάκουσαν στις εντολές των τουρκικών αεροσκαφών.
Όπως φαίνεται στα πλάνα που καταγράφηκαν από τη στιγμή της κατάρριψης το ρωσικό Su24 δέχεται τον πύραυλο στο πίσω μέρος και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά οι δύο πιλότοι κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Λίγο μετά στα πλάνα διακρίνονται δύο αλεξίπτωτα και στη συνέχεια το Su24 πέφτει στο έδαφος.
Αν και τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους χρησιμοποιούν και οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Διπλωματική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο άμυνας ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι πιλότοι απηύθυναν δέκα προειδοποιήσεις προς τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού να αποχωρήσουν. Σίγουρα πρόκειται για ένα περιστατικό που θα προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στην περιοχή.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας