Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής  ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με το υπ΄αρίθμ. 5092/119961/4-11-15 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να φυτεύσουν αμπέλι με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ενδιαφέροντος  έως 15 Δεκεμβρίου 2015, οι οποίες θα περιέχουν τα ελάχιστα στοιχεία: 1) της αιτούμενης έκτασης, 2) της περιοχής καθώς και 3) αν είναι ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη, η έκταση που προορίζεται για φύτευση.
Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αιτήσεις για χορήγηση άδειας φύτευσης καθώς η διαδικασία σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.
Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι άδειες φύτευσης που θα χορηγούνται από το 2016 και μετά δεν θα ενισχύονται οικονομικά μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης (για τις άδειες φύτευσης θα ενισχύεται μόνο η δράση της υποστύλωσης).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (κτίριο πρώην Νομαρχίας Κοζάνης)  Δημοκρατίας 27 , 1ος  όροφος, γραφείο 24 και στο τηλ. 2461351368- 2461351431 ( Περιστέρη Σταματία, Γεωργατζιάς Αστέριος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας