Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Βαραδάτου («ακτή Ροδίτη»)

Ανακοινώνεται ότι με την οικονομική βοήθεια των ευσεβών χριστιανών ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Βαραδάτου, που βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου («ακτή Ροδίτη»).
Εκεί, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, ώστε με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Βαραδάτου να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος, στην πρόσφατη Εγκύγκλιό του, γράφει σχετικά: «Θέλω να σας ευχαριστήσω, διότι σας ζητήσαμε ενίσχυση οικονομική για τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Βαραδάτου, του προστάτου των ξεριζωμένων αδελφών μας από τα Κουβούκλια της Προύσσας, καθώς ο Ναός χρήζει εργασιών στηρίξεως εσωτερικά κι εξωτερικά. Και όλοι σας προσφέρατε απ’ το υστέρημά σας και σας ευχαριστούμε. Με την προσευχή και την παράκληση ο Άγιος Βαραδάτος να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας για τα σπιτικά σας και τις οικογένειές σας. Να μεσιτεύει για ομόνοια και ειρήνη στην πατρίδα μας!
Σας ενημερώνουμε δε ότι άρχισαν, συν Θεώ, οι εργασίες στον εν λόγω Ιερό Ναό και χαιρόμαστε και χαίρεται ο Άγιος και ευλογεί ο εν Τριάδι προσκυνούμενος Θεός. Μετά χαράς και αγαλλιάσεως σας πληροφορούμε, επίσης, ότι το Σάββατο 28η του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου θα λειτουργήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαραδάτου, για να δοξάσουμε τον Θεό, να προσευχηθούμε για όλους εσάς, οι οποίοι βοηθήσατε, αλλά και να τελέσουμε μνημόσυνο για τους -από τους Τούρκους- φονευθέντες αδελφούς Κουβουκλιώτες και για όλους εκείνους που κοπίασαν να κτίσουν τον Ιερό Ναό και αναπαύονται σήμερα στην άνω Ιερουσαλήμ. Σας περιμένουμε όλους.
Ο Θεός μαζί σας και ο Άγιος Βαραδάτος να πρεσβεύει».
Ο Όσιος Βαραδάτος ήταν από την Αντιόχεια καί διακρίθηκε για την ασκητικότητα, την ταπείνωση και την αγιότητα του βίου του (κατά τον 5ο αι.). Στα δυτικά της Προύσσας, κοντά στην κωμόπολη Κουβούκλια, υπήρχε Ναός και προσκύνημα του Οσίου. Οι πρόσφυγες Κουβουκλιώτες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, έχτισαν με πίστη και ευσέβεια το εν λόγ Ιερό Παρεκκλήσιο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου, όπου και τιμάται η μνήμη του Οσίου στις 22 Φεβρουαρίου.


Από την Ιερά Μητρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας