Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Προμήθεια 10.000 εμβολίων ως πρώτο μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου εκδήλωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κτηνοτρόφοι, παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα της ιδιαίτερα απειλητικής αυτής νόσου από κτηνιάτρους, αλλά και οι ενέργειες πρόληψης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός ανακοίνωσε ως πρώτο μέτρο πρόληψης την προμήθεια 10.000 εμβολίων, ενώ δήλωσε ότι “παρακολουθούμε με μέγιστη προσοχή την πορεία της λοιμώδους αυτής νόσου και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”. Ο προγραμματισμός των εμβολιασμών θα γίνει μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών με προτεραιότητα κτηνοτροφικές μονάδες κοντά σε υδροβιότοπους, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης που ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε έντονα το πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι από τη νόσο δεν κινδυνεύει κανένα άλλο ζώο πλην των βοοειδών, ενώ δεν απειλεί τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας