Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων αναπήρων, ΑΜΕΑ την Πέμπτη 3 του Δεκέμβρη στον πεζόδρομο στην κοζάνη.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων αναπήρων, χρονίως πασχόντων,
γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ την Πέμπτη 3 του Δεκέμβρη
στις 10:30πμ στον πεζόδρομο στην κοζάνη.
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις συντάξεις.
Όχι στον κρατικό προϋπολογισμό καρμανιόλα.
Η ΣΕΑΑΝ καλεί σε κινητοποίηση, τους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες των ΑΜΕΑ, να πάρουν μέρος αγωνιστικά και μαχητικά στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, στον πεζόδρομο στην Κοζάνη.
Μαζί με τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και την ειδική αγωγή διαδηλώνουμε ενάντια στην κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων, τις περικοπές των επιδομάτων ΑΜΕΑ, τη πληρωμή των φαρμάκων και των θεραπειών μας, ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων ειδικών σχολείων, στην επιβολή τροφείων στα κέντρα ειδικής αγωγής, την απλήρωτη εργασία.
Μαχητικά αντιστεκόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής.

Ξεσηκωμός!! Υπόθεσή όλων μας, υπόθεση ζωής η επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 3 του Δεκέμβρη για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής λαίλαπας της κυβέρνησης την καταδίκη του κρατικού προϋπολογισμού λαιμητόμου για τα δικαιώματα των αναπήρων, των εργαζόμενων, του λαού μας.

Ψηλά το κεφάλι!! Ότι βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντιαναπηρικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, μέτρα αναγκαία για την στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέτρα που έρχονται μέσα από το 3ο μνημόνιο και προστίθενται στη βαρβαρότητα των πρώτων δύο μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτή η βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό!! Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική. Σε όλη αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε αντιτάσσουμε τον ασυμβίβαστο ενωμένο αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί όλοι μαζί με καλή οργάνωση και στόχευση μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να αποσοβήσουμε μέτρα αλλά και μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Για να μπορέσουμε να νικήσουμε πρέπει να τσακίσουμε, να απομονώσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί στάθηκαν αρωγοί στην πολιτική της ΕΕ των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων.  Στήριξαν την εμπορευματοποίηση της υγείας. Υποστηρίζουν ότι είναι σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα προς όφελος της χώρα και ζητούν εξαιρέσεις για τους αναπήρους. Αυτό που κάνουν είναι να διεκδικούν τη γενναία χρηματοδότησή τους από το κράτος, φοροαπαλλαγές για αναπήρους με μεγάλα εισοδήματα χωρίς να διεκδικούν καμία ουσιαστική λύση για τα προβλήματα των αναπήρων και των χρόνιων πασχόντων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
         
Συνεχίζουμε των αγώνα μας. Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, παραμερίζουμε αυτούς που τους έχουν κάνει σφραγίδες ή επιχειρήσεις. Ισχυροποιούμε την ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Βάζουμε τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Πρωτοστατούμε να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, να βγουν συμπεράσματα, παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα οι ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ στα δικά μας χέρια.

Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ!!!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Μαχητικά απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο βάρβαρο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που περικόπτει δημόσιες δαπάνες για υγεία, πρόνοια και ειδική αγωγή, τσεκουρώνει τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις συντάξεις. Επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής, της ασφάλισης.


Παλεύουμε και διεκδικούμε:
·         Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις. Επέκταση με βάση τις ανάγκες σε αυτούς που δεν έπαιρναν ως τώρα επίδομα όπως κωφούς, αλσχάιμερ και αυτούς με μεσαία ποσοστά αναπηρίας.
·         Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Κάλυψη όλων των απωλειών.
·          Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.
·         600€ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες για όσο κρατάει η ανεργία.
·         Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς.
·         Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής, να καταργηθούν τα τροφεία.
·         Να καταβληθούνε τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.
·         Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
·          Κάτω τα χέρια από την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία, ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΣ. Μαχητικά στηρίζουμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κινδυνεύει το σπίτι του, που τα περνάει δύσκολα. Ασπίδα μας η αλληλεγγύη. 

Όλοι στις 3 του Δεκέμβρη στη απεργία.
 Οι ανάπηροι με τις οικογένειές μας διαδηλώνουμε
στις 10,30 το πρωί στον πεζόδρομο στην κοζάνη



                        Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας