Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου έδωσε ισχυρό μήνυμα ανατροπής. Το δικομματικό σύστημα αποδομήθηκε, σχεδόν κατέρρευσε, κάτω από το βάρος των ανομημάτων που διέπραξε την τελευταία διετία και παρά τον εξωφρενικά καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο. Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι μπορεί να τους σταματήσει, ότι μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτούς, εφόσον αποφάσισαν χωρίς αυτόν. Τα κόμματα που υπέγραψαν ερήμην του τα μνημόνια, αποτελούν πλέον μειοψηφία. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός πλέον κατανοεί ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από τις πολιτικές τους.

Όμως το μήνυμα ήταν ισχυρό και για την Ευρώπη. Το πειραματόζωο αντέδρασε και απέδρασε. Από τώρα και στο εξής θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η πορεία μιας Ευρώπης – εργαστήριο των νεοφιλελεύθερων Φρακενστάιν και υπό τη πίεση των λαών να αναδυθεί η πολυπολιτισμική Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της οικολογίας.
Ωστόσο, αυτές οι εκλογές ανέδειξαν και μια παράμετρο εξαιρετικά ανησυχητική. Την είσοδο της Χρυσής Αυγής, των νοσταλγών του Χίτλερ στη βουλή. Οφείλουμε να τους απομονώσουμε με πειστικές και αγωνιστικές απαντήσεις.
Με εντιμότητα, ειλικρίνεια και θάρρος κατορθώσαμε να πείσουμε χιλιάδες πολίτες τοπικά και εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι ταυτόχρονα ψήφος ελπίδας, προοπτικής και ενότητας των αριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Ότι είναι ψήφος για την ισότητα, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους που στρατεύτηκαν μαζί μας στην προσπάθειά μας να ανατρέψουμε κατεστημένα, νοοτροπίες και ανάλγητες πολιτικές δεκαετιών. Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και εκείνους που απλά μας άκουσαν ή μας ψήφισαν από αντίδραση σε άλλα κόμματα. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε όλους με σκοπό την απόκτηση της πλειοψηφίας και την κυβέρνηση της αριστεράς. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα προς την ίδια κατεύθυνση με ήθος, ταπεινότητα και ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας