Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά πάρκα 7,5 μεγαβάτ από το μικτό σχήμα ΕΛ.ΠΕ. – ΛΑΡΚΟ στη Βοιωτία και στα Σέρβια!

Άδειες για δύο μονάδες φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 7,5 μεγαβάτ έλαβε το μικτό σχήμα που σύστησαν τα ΕΛ.ΠΕ. και η ΛΑΡΚΟ.  Οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις που ελέγχει η ΛΑΡΚΟ στο Κόκκινο Βοιωτίας (ορυχεία σιδηρονικελίου) και στα Σέρβια Κοζάνης (λιγνίτης).

Στη μικτή εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο ΕΛΠΕ ΛΑΡΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ συμμετέχουν με 51% η θυγατρική του πετρελαϊκού ομίλου ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες και με 49% η θυγατρική της μεταλλουργικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών για τη συνεργασία τους στις ανανεώσιμες πηγές ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο με στόχο την αξιοποίηση των επιμέρους πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι δύο φορείς.

Η ΛΑΡΚΟ διαθέτει μεγάλες ιδιόκτητες εκτάσεις στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα ΕΛ.ΠΕ. διαθέτουν τεχνογνωσία στα θέματα κατασκευής και ενεργειακής διαχείρισης.

Για τα ΕΛ.ΠΕ. η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ είναι σημαντικός στρατηγικός τους στόχος και η συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου τουλάχιστον 100 MW ΑΠΕ τα επόμενα 3 χρόνια.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας