Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κανονικά η Παθολογική-Προσωρινή η λύση!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ 
Προσωρινή, σε πρώτη φάση, λύση για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας ήρθε να δώσει η συμμετοχή και ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες, μετά και από τη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης. Έτσι, από το απόγευμα της Δευτέρας η Παθολογική λειτουργεί κανονικά και ήδη εκεί νοσηλεύονται τέσσερα περιστατικά, την ώρα που το μείζον ζήτημα λειτουργίας της συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Το αρχικό κλείσιμο της Κλινικής, λόγω έλλειψης ιατρού, προκάλεσε και τη χθεσινή κινητοποίηση, που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Σύλλογοι και Σωματεία της Εορδαίας, αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Το σχετικό ψήφισμα υπέγραψαν επίσης, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, αλλά και ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, και εκεί ζητείται η οριστική επίλυση του προβλήματος αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής για το επόμενο διάστημα με την προσέλευση δυο τουλάχιστον γιατρών και μέχρι να διοριστούν μόνιμοι γιατροί. Επί πλέον ζητείται  και η πρόσληψη πέντε γιατρών για το νεοσύστατο τμήμα των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ). Να σημειωθεί, πάντως, πως, όπως έχει διευκρινίσει το Υπουργείο Υγείας, δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία απολύτως πρόσληψη μέχρι τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 17ης
Ιουνίου, λόγω των σχετικών απαγορεύσεων που διέπουν την προεκλογική περίοδο στη οποία και βρισκόμαστε. Στην Πτολεμαϊδα χθες βρέθηκε και ο διοικητής της 3ης υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Άρης Μουσιώνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει τους τοπικούς φορείς και τα αιτήματά τους.
Τέλος, το θέμα της Παθολογικής απασχόλησε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Όλες οι πλευρές ζήτησαν την άμεση λειτουργία της Κλινικής, αλλά και να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα στο μέλλον.
Επιστολή της Ραχήλ Μακρή στο Υπουργείο Υγείας
"Από το βράδυ 18 Μαίου 2012, έντρομοι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην οποία έχω εκλεγεί Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες,  με ενημερώνουν ότι ασθενείς της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών.
Έχω επικοινωνήσει με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, η οποία με ενημέρωσε σχετικά και με διαβεβαίωσε ότι από πλευράς διοικήσεως του νοσοκομείου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το τραγικό αυτό γεγονός, όμως δεν κατέστη  δυνατή η επίλυσή του.
Όπως με ενημέρωσε, η παθολογική κλινική λειτουργεί εδώ και μήνες με δύο μόνο  γιατρούς, οι οποίοι αδυνατούν  να καλύψουν την κλινική καθώς έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης,  σωματική εξουθένωση η οποία, σύμφωνα και  με συνεχείς επιστολές διαμαρτυρίας προς την  διοίκηση του νοσοκομείου,  μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών.
Ο δανεικός γιατρός από το νοσοκομείο Γρεβενών που αποδέχτηκε φιλότιμα  το κάλεσμα της κάλυψης  εφημεριών της κλινικής , βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό  πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.
Οι προσλήψεις των  δύο επικουρικών γιατρών, που απεγνωσμένα το νοσοκομείο ζητούσε επί μήνες από το Υπουργείο Υγείας  πάγωσαν λόγω εκλογών, αφού η προκήρυξη των θέσεων έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών.
Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει για την κίνδυνο που εγκυμονούσε η κατάσταση και με  ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει  ότι : "Η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα".
Σε μια περιοχή με αυξημένα εργατικά ατυχήματα, με καρκινοπάθειες λόγω της σφοδρής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος,  σε μια περιοχή που έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές στο δρόμο αναζήτησης ενός νοσοκομείου, σας υπενθυμίζω το περιστατικό απώλειας της ζωής ενός παδιού κατά την αναζήτηση παιδιατρικής κλινικής, η  απάθεια και  η καταστροφική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση  στην υγεία κατ’ εντολή της τρόικας, με τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο, οδήγησε ένα ακόμη νοσοκομείο της χώρας στο να βάλει λουκέτο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά , καταγγέλουμε την προηγούμενη κυβέρνηση και καθιστούμε υπεύθυνους για το «λουκέτο»  του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου τον κύριο Λοβέρδο και την κυβέρνηση που υπηρέτησε.
Κύριε Υπουργέ ως βουλευτής του πολύπαθου Νομού Κοζάνης, σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος  και προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής  και γενικότερα στην επίλυση των θεμάτων  του νοσοκομείου καθώς  ελοχέυει ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας και άλλων κλινικών του νοσοκομείου όπως της μαιευτικής και παιδιατρικής.
Με εκτίμηση,
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




«ΠΑΡΩΝ» Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ
Το δικό του παρών έδωσε και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί, με αφορμή το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του –και μετά το σάλο και την αναστάτωση που εκ νέου δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία- έκανε γνωστό ότι «εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές».
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν τα αυτονόητα και τα αναγκαία για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για να παύσει οριστικά το πρόβλημα με το διαδοχικό «κλείσε – άνοιξε»  του Παθολογικού Τμήματος και τα πλείστα προβλήματα που η κατάσταση αυτή δημιουργεί. Μια κατάσταση που όχι μόνο υποβαθμίζει το Νοσοκομείο, αλλά και υποβάλλει σε απίστευτη ταλαιπωρία τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με δεδομένη την ανάγκη που δημιουργούν οι συνθήκες εργασίας στη ΔΕΗ για πλήρη κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, όχι μόνο ανέλαβε στο παρελθόν πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθούν κάποια προβλήματα, αλλά και συμμετείχε σε κάθε δράση που πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας