Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Αργυριάδη στο Art Cafe

της Β. Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μια άκρως εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής, του ερασιτέχνη και αυτοδίδακτου ζωγράφου Αθανάσιου Αργυριάδη, φιλοξενεί όλο τον Μάιο στον όμορφο χώρο του το ART CAFE, στην Κοζάνη. «Η σπουδή στη γυναικεία μορφή», όπως τιτλοφορείται η έκθεση, είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Αθανάσιου Αργυριάδη και περιλαμβάνει έργα του ιδίου που φτιάχτηκαν από το 1992 μέχρι το 2011.

Ο Αθανάσιος Αργυριάδης κατάγεται από τον Χαραυγή Κοζάνης και γεννήθηκε στην Καστοριά το 1972. Από 4 ετών κατοικεί μόνιμα στην Κοζάνη και είναι εκπαιδευτικός β/μιας εκπαίδευσης.  Είναι αυτοδίδακτος και δεν έχει κάνει ειδικές σπουδές στην ζωγραφική. Ζωγραφίζει από μικρό παιδί αντιγράφοντας εικόνες από κόμιξ ή παιδικά βιβλία. Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Η επίδραση των πρώτων αυτών εικόνων είναι φανερή ακόμα και τώρα στους πίνακές μου, με έντονα χρώματα και καθαρές ευδιάκριτες γραμμές.
Παράλληλα, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει ανθρώπους που τον έχουν επηρεάσει, σημειώνοντας πως: «Ευχαριστώ τον ζωγράφο Ιωάννη Μουτσούνα που μου έδωσε μουσαμάδες, λαδομπογιές, πινέλα και μαθήματα ώστε να ξεκινήσω να τα χρησιμοποιώ. Πρέπει να ευχαριστήσω, επίσης, τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης για τη φιλοξενία των έργων μου στις ομαδικές εκθέσεις του και τα μέλη του για την ενθάρρυνση, την πολύτιμη κριτική και τις συμβουλές τους. Ευχαριστώ, ακόμα, τους ανθρώπους του Art Cafe που μου έδωσαν τη δυνατότητα να εκθέσω στον χώρο αυτό».
Γυναίκες κάθε ηλικίας, νέες με τη λάμψη και την ομορφιά τους, αλλά και ηλικιωμένες με τη σοφία της γνώσης και το πέρασμα των χρόνων να είναι χαραγμένο στο πρόσωπό της, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα έργα τα οποία εκθέτονται στο Art Cafe. Μια ιδιαίτερη δουλειά που αξίζει να δείτε από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας