Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: «Αλέξη, στο Γουδή πήγε ο Γούναρης που παρέσυρε τον ελληνικό λαό»

Ένα μικρό «μάθημα» της Ιστορίας της Ελλάδας επιχείρησε να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αλέξη Τσίπρα προσπαθώντας να του αποδείξει ότι ακολουθεί μια τακτική που οδηγεί στην καταστροφή.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «ΝΕΑ»,κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για να εξετάσουν την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε μια ιστορία με ιδιαίτερο νόημα στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ακουσε Αλέξη, θα σου πω μια ιστορία, γιατί μάλλον δεν την ξέρεις. Στου Γουδή (σσ: στο απόσπασμα δηλαδή) πήγε ο Γούναρης, δεν πήγε ο Βενιζέλος. Ο Γούναρης που παρέσυρε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος να παραβεί τις συμφωνίες με τους συμμάχους για να υλοποιήσει τάχα μου τη Μεγάλη Ιδέα και κέρδισε τις εκλογές. Για να συντριβεί στη συνέχεια στο Σαγγάριο και να ακολουθήσει η Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Βενιζέλος δεν έπαθε τίποτε...»
www.iefimerida.gr

3 σχόλια:

Heliotypon είπε...

1. Το κακό είναι ότι οι προοπτικές να έχουμε κυβερνήτη τον αναιδέστατο και αλλοπρόσαλο νεανία του Σύριζα κάνει τον κόσμο (όσους αντιλαμβάνονται την απειλή που αυτός αντιπροσωπεύει) να ζητά από τους απαξιωμένους κλέφτες και αλητάμπουρες να τους σώσει! Αυτά έφερε η συναισθηματική αντίδραση. Αντί να ψάξει για ισορροπημένα άτομα προσέτρεξε στην παράνοια του Τσίπρα! Από την καταστροφή που θα μας φέρει δεν θα γλιτώσει κανείς αλλά τότε θα είναι αργά!

Ανώνυμος είπε...

Οταν ανάλαβε ο Γούναρης και η παράταξή του την εξουσία στην Ελλάδα, παρέλαβε μια χώρα με τεράστιες στρατιωτικές επιτυχίες που οφείλονταν φυσικά στον μεγάλο εθνάρχη. Είναι γεγονός ότι η αντιπολίτευση τότε χρησιμοποίησε άθλια δημαγωγικά μέσα για να καταλάβει την εξουσία και έφερε την Ελλάδα σε καταστροφική τριχιά. Τι σχέση έχει όμως το Γουδί με μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση από την αριστερά; Αν αναλάβει ο Τσίπρας τη διακυβέρνηση της χώρας,θα έχει και την ευθύνη να την βγάλει από την κόλαση. Σε αυτή την κόλαση μας έφεραν κάποιοι. Και αυτοί οι κάποιοι (οι προδότες δηλαδή)μιλάνε σήμερα για Γουδί. Ή είναι ανιστόρητοι,ή συνεχίζουν να δημαγωγούν. Μάλλον και τα δυο συμβαίνουν.
ΑΡ.ΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η δεν κατάλαβες τίποτα 6:55.
Ξαναδιάβασε το άρθρο...

Το Προφίλ μας