Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Δεν είναι οι Έλληνες το πρόβλημα»

Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, είπε ο Γ. Παπανδρέου στο CNN
«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN Intenational.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.Ερωτηθείς ποια είναι η αιτία για αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, αναφορικά και με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου είπε καταρχήν ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: «Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

«Θα έλεγα», συνέχισε, «ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα». Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συμβαίνει στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει», υποστήριξε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.

«Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση», συμπλήρωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την προσδοκία του ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις.

Ακόμη, είπε ότι παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα, να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη.

Αναφορικά με την άνοδο των άκρων στην Ευρώπη, αλλά και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που, όπως είπε, είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ. 
www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας