Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εκκαθάριση του αρχείου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη

Επειδή δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις από την δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης σχετικά με την «εκκαθάριση του αρχείου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) από ανενεργά έργα» θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα εξής, ιδιαίτερα όσο αφορά τα έργα της Π.Ε. Κοζάνης (πρώην Ν.Α. Κοζάνης):


1)       Η πρωτοβουλία του Υπουργείου για την εκκαθάριση του αρχείου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) από ανενεργά έργα κινείται απόλυτα στην σωστή κατεύθυνση καθόσον είναι απαραίτητος ένας εξορθολογισμός του ΠΔΕ και προσαρμογή του στα νέα δεδομένα από πλευράς αναγκαιοτήτων και οικονομικών πόρων.

2)       Όπως είναι γνωστό, με σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου, οι μικρές έως ελάχιστες εκταμιεύσεις από εθνικούς πόρους θα διατίθενται για αποπληρωμή των ενταγμένων έργων του ΠΔΕ, χωρίς να δίνεται έγκριση για νέες δημοπρατήσεις έργων.

3)       Μια σειρά έργων περιλαμβάνονται στο σεισμικό πρόγραμμα ΟΠΑΓΚ το οποίο ολοκληρώθηκε και έκλεισε με Υπουργική Απόφαση το 2006 και επομένως πολύ ορθά βγαίνουν από τον σχετικό πίνακα του ΠΔΕ.

4)       Όσα από τα έργα του ΟΠΑΓΚ δεν ολοκληρώθηκαν αλλά είχαν νομικές δεσμεύσεις, μεταφέρθηκαν στο νέο πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΜ για ολοκλήρωση και αποπληρωμή τους.

5)       Αρκετά έργα ολοκληρώθηκαν σαν φυσικό και οικονομικό αντικείμενο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και επίσης ορθά βγαίνουν από τον σχετικό πίνακα. (π.χ. Αγωγός ύδρευσης Τριγωνικού - Σερβίων, ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Κυριακή –Βελβεντό, Δρόμος Πεντάλοφος- Δίλοφος).

6)       Ένας σημαντικός αριθμός έργων υλοποιήθηκαν από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα και για το λόγο αυτό πολύ σωστά αφαιρέθηκαν. (π.χ. Μηχανοργάνωση Ν.Α. Κοζάνης από Γ’ ΚΠΣ, Κτίριο Μηχανολογικού Εξοπλισμού Ν.Α. Κοζάνης από ΕΠΑΔΥΜ και Τοπικό Πόρο, Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Νεάπολης από Γ’ ΚΠΣ)

7)       Από την αναλυτική επεξεργασία του σχετικού Πίνακα προκύπτει, ότι δεν υπάρχουν έργα με φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Κοζάνης που να παρέμειναν ανενεργά μετά την 1-1-2007 όταν αναλάβαμε ως Νομαρχιακή Αρχή και μετά την ολοκλήρωση του ΟΠΑΓΚ το έτος  2006.

8)       Σημειώνουμε επίσης, ότι σύμφωνα με την σχετική Απόφαση «Η επανένταξη έργου θα γίνεται με προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ένταξής του σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και εφόσον καλύπτονται ιδιαίτερα σημαντικές και ιεραρχημένες ανάγκες ή υποχρεώσεις».

9)       Τέλος, να ενημερώσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η Π.Ε. Κοζάνης έχει την στιγμή αυτή ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ-ΕΠΠΕΡΑΑ-ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) συνολικού προϋπολογισμού 130 εκ.(ΜΑΒΕ- ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ κτλ.) ενώ οι προτάσεις που υποβλήθηκαν και αξιολογούνται για ένταξη στο ΕΣΠΑ ξεπερνούν τα 100 εκ. €. 




1 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
2 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡ. ΠΙΝΑΚΑ ΕΞΩΤ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓ.-ΠΑΘ. ΠΥΡΟΠΡ. ΜΑΜΑΤΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ
3 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Α ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ
4 ΑΓΩΓΟΣ-ΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ- ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ-ΣΕΡΒΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ
5 ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕ 35 εκ. €
6 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ-ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ
7 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ-ΔΙΛΟΦΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΙΝΔΟΣ"
8 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ
9 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
10 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΦΟΥΦΑ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
11 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΣΠΑΡΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ
12 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ
13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ
14 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ' Κ.Π.Σ.
15 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Γ' Κ.Π.Σ.
16 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
17 ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΤΟΥΣ (ΠΡΟΔΡΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ) ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
18 ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ  ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΙΝΔΟΣ"
19 ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ  ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΔΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας