Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σεβασμός στους Έλληνες!...

«Οι Ελληνες έχουν δώσει πολλά αυτή την περίοδο. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ είμαι υπέρ του σεβασμού». Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του, ο Φρανσουά Ολάντ κράτησε σαφείς αποστάσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ και τις δηλώσεις της που...
προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις, αναγκάζοντάς τη να κάνει στροφή 180 μοιρών και να τονίσει χθες ότι «πήρε το μάθημά της» όπως και ότι δεν θα επιχειρήσει ξανά να συγκρίνει δύο λαούς - όπως έκανε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» με τα ελληνόπουλα και τα παιδιά από τον Νίγηρα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας άρχισε με αυτή τη φράση την απάντησή του όταν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου France 2 του ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ στην εφημερίδα «Γκάρντιαν».
«Οι Ελληνες έχουν δώσει πολλά με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης ή παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους», σημείωσε για να προσθέσει:
«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Ελληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι σωστό να πούμε στους Ελληνες, "κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς". Οχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού».
Ο κ. Ολάντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με μια νουθεσία, που έχει ακουστεί από πολλά ευρωπαϊκά χείλη. «Οι Ελληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε στις 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς. Σας σεβόμαστε όμως, και εγώ σας σέβομαι, και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε απευθυνόμενος προς τους έλληνες πολίτες σε δεύτερο πρόσωπο.
Στη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λ'Εξπρές», τονίζοντας ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι η κύρια προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης.
«Ευχόμαστε, όπως και οι Γερμανοί, όπως και η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων, να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Πρέπει να τους πούμε ότι η Ευρώπη δεν θα τους εγκαταλείψει… Πρέπει όμως να κάνουν μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στον φορολογικό τομέα… Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε χωρίς την αποδοχή του ελληνικού λαού. Πρέπει πρώτα από όλα να τους σεβαστούμε», είπε. Οταν ρωτήθηκε μάλιστα για την πρόσφατη αλλαγή στάσης του νέου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, ο κ. Ερό τόνισε ότι «είναι σημαντικό να εξεταστούν όλες οι πιθανές επιλογές λόγω των ανησυχιών που συνδέονται με την Ελλάδα».
«Το πρόβλημα είναι το αυξανόμενο χάσμα της ανάπτυξης μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Ευρώπης. Οι λαοί έχουν κουραστεί από τη συνεχή λιτότητα η οποία έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για ενίσχυση του λαϊκισμού», είπε...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας