Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το συχνό σεξ κάνει τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλύτερα

Όσο πιο συχνά κάνεις σεξ τόσο καλύτερα και γρηγορότερα λειτουργεί ο εγκέφαλός σου. Αυτό έδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία το σεξ διευρύνει τον εγκέφαλο και πολλαπλασιάζει τις συνάψεις του.
Ο έρευνες που είχαν γίνει μέχρι τώρα είχαν δείξει ότι οι λειτουργίες του εγκεφάλου εμποδίζονται όταν βιώνουμε αγχωτικές και άβολες καταστάσεις. Έτσι, οι ερευνητές από το Πρίνστον θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο ισχύει και το αντίστροφο: αν δηλαδή ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει σε καταστάσεις που ναι μεν προκαλούν ως ένα βαθμό άγχος αλλά ταυτόχρονα είναι ευχάριστες, όπως η σεξουαλική επαφή.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων σε ποντίκια. Αρχικά, οι ερευνητές χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε τρεις ομάδες: στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δυο εβδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: ο εγκέφαλος των αρσενικών ποντικιών που έκαναν σεξ τακτικά μεγάλωσε και οι συνάψεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους πολλαπλασιάστηκαν. Αντίθετα, στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ, δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή.
http://news247.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό μας έκανες επί δυο χρόνια ai-vres μαζί με το ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα τον έπαιζες όταν μας βίαζε ο αφεντικό σου και εξακολουθείς για χάρη του ΠΑΣΟΚ να τον τραβάς όποτε ακούς το όνομα μνημόνιο..., για αυτό τον λόγω δεν έχεις μυαλό που δεν έχεις ακόμα σιχαθεί το ΠΑΣΟΚ, άντε επιτελούς πηδά να τελιονομε με εσένα...

ai-vreS είπε...

Ε, αφού γι' "αυτό τον λόγω" θέλεις να "τελιονομε" γιατί μπαίνεις και ξανα-μπαίνεις στο ιστολόγιο; Καλή μαζόχα και του λόγου σου... προσφέρουμε και υπηρεσίες S&M αν ενδιαφέρεσαι.

Το Προφίλ μας