Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Η εγκύκλιος για τις 10.903 έκτακτες προσλήψεις στους ΟΤΑ

Την άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς την αρμόδια Επιτροπή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωστοποιεί, με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες αυτή την εποχή. Η άρση αναστολής προσλήψεων αφορά σε 10.903 συμβασιούχους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΑΔΑ: Β4ΡΠΝ-ΛΩΓ),  η εν λόγω Επιτροπή με την αριθμ. 13/2012 Απόφασή της ενέκρινε την άρση της αναστολής για:

  • τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (προσωπικό καθαριότητας), κατά τις διατάξεις του άρθρου 205 ΚΚΔΚΥ, όπως ισχύει,
  • την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας δύο (2) μηνών, για προσωπικό πυρασφάλειας, δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ, καθώς επίσης και ναυαγοσώστες,
  • την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης, και
  • την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.
Ο μέγιστος αριθμός διμήνων συμβάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ως εξής: Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής 1.500, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας 600 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας 300. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου 450, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου 300, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης 300 και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης 1.550.
Σε περίπτωση που στους φορείς αρμοδιότητας κάποιας από τις ανωτέρω Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντληθεί το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων, οι γενικοί γραμματείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε φορείς αρμοδιότητας άλλων αποκεντρωμένων διοικήσεων.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας